Няколко информативни въпроса


0
Здравейте.
Искам да попитам в файловете може ли да има коментари (netbeans) в началото - и изобщо по принцип. Защото всекя седмица да ги слагам да ги махам от темплейтите на NB.. някак не ми се вижда добра идея. Пък и работя по други неща и ми трябват.
И другия въопрос е предаването на домашните окей е до 00ч в срядите, но проверяването на другите домашни до кога е? След това или и то до 00ч?Отговори0
Доколкото знам няма проблем да слагаш коментар в началото на файла.

от korgas (127 точки)


2
Здравей,
Проверката на домашните е до края на курса, но те съветвам да не го оставяш за накрая защото може да не дадеш качествена оценка на колегите (по една или друга причина).
Поздрави!

от nikolaikolarov (2177 точки)


0
А окей. Ама по категории ли ще са, по дата, random? Щото ако са умешани ще е голяма трагедия като реша, че след 1 месец имам време да проверявам и да седна да проверявам тия първите домашни.

от lekanosht (21 точки)


2

Както колегата каза, проверяването на домашни става до края на курса.

Самото проверяване протича по следния начин:
 

  • След като изтече крайният срок за проверяване на домашни, става активен бутонът за проверяване на чуждо домашно.
  • Когато го цъкнеш, ще ти се свали домашното от същата лекция, като всяко домашно ще е от тази тема и ще се избере на рандом принцип (тоест няма винаги да проверяваш на един и същ човек).
  • Най-полезно поне за мен е, да провериш домашното от всяка лекция до 1-2 седмици макс след изтичане на срока, тъй като тогава все още ти е пресен материала в главата, а и на човека на когото проверяваш, ще му е много по-полезно да получи feedback тогава, отколкото след изпита.
  • От личен опит те съветвам да не оставяш нещата за последния момент. Обикновено срока за проверка на домашни е 1-2 дена след изпита и когато тръгнеш тогава да проверяваш 20-30 домашни е много изморително, а и след като е минал изпита мотивацията за проверка на домашни рязко спада.
     

Дано да съм ти помогнал :)


от Hristo.B (3885 точки)


0
Да, мерси. Интересно ми беше просто.

от lekanosht (21 точки)