[WIN 8 XAML] LiveSDK или Windows.Security.Authentication.OnlineId


0
Ако може някой по-запознат с автентикацията да ме запознае и мен, че нещо се оплетох.
Реших за логин на проекта си да използвам майкрософтският акаунт, и видях че има два начина, но много не мога да разбера разликата, а пък за LiveSDK иска някакво clientID - което се получава ако имаш регистриран store developer акаунт, т.е. такъв дето можеш да качваш в стор-а.Отговори1

1. Live SDK-то ти дава достъп до Live account-а на потребителя и през него - skydrive, outlook и т.н, но аз специално не намерих полезен начин, с който да го ползвам за автентикация. Нито ти дава някакъв вид ключ, нито каквато и да е информация, която може да се използва извън системата на MS. Ако просто искаш да имаш достъп до услугите на Live account-a през приложението - ползвай го, за всичко друго не става.

2. За да "запали" live SDK-то, приложението трябва да има асоциация в store-a (link), иначе просто зависва като поискаш login screen-a (не гърми, просто заспива)
0
Благодаря, колега! Отказах се от този вид логин, и ако остане време ще се опитам да имплементирам другият вариант с Windows.Security.Authentication.OnlineId. Сървиси само за един логин не ми се пишат. А за друга алтернатива на логин не се сещам?

от vesi_bal (257 точки)

0
facebook login?