How to Survive Telerik Academy - The Definitive Guide


32

Здравейте всички.

По случай завършването реших да напиша една статия за новобранците, където да обобщя опита си с академията и нещата, които е добре да знаеш за курсове, изпити, домашни, стратегия за разпределяне на времето, източници на информация и тн. 

http://georgi-ivanov.com/how-to-survive-telerik-academy/

Успех в академията, колеги!

ПС: В тази тема или под статията можете да споделите вашите съвети/опит.
Отговори3
Има доста верни неща.
Аз бих допълнил освен мотивацията за добро представяне не по малко важни са предварителната подговеност и намиране на необходомото време за упражнения

от borisfrenkev (165 точки)


10

След доста месеци, основното което разрах бе:

laugh

Иначе, шегата настрана ето и 10-тина съвета от мен, съврзани не само с Академията :)

1. Помагайте на колегите си. Един от най-лесните начини да затвърдиш нещо научено е като го обясниш на друг smiley

2. В първите 3 семестъра - ако имате време, никога не се ограничавайте с материала от същата лекция - давайте напред! Ако сте свършили всички лекции за даден курс - прехвърлете се за следващия. Това ще ви даде голям бонус т.к. някой от задачите се решават по-лесно с знания от следващите лекции/уроци.

3. Не се водете по-принципа - аз ще правя само домашни и изпити. Бъдете активни във всички критерии, който спомагат за вашата оценка - бъдете асистенти, включвайте се в състезанията на PC Magazine, споделяте знания :)

4. Ако имате времето и познанията - посетете курсовете на Алго академията - много са интересни и ще се ви в голям плюс за курса ви по СДА (един от най-трудните в Академията).

5. Не подценявайте JavaScript като език!

6. НИКОГА не правете промени по вашия изпит/курсова работа в последните 5 минути ( това важи с особенна сила за изпитите в БГКодер - ще ви оставя сами да се сетите защо smiley ). Ще си спестите доста нерви.

7. Не се ограничавайте само в това което ви се преподава в Академията. След като положите основите на C#, разгледайте и други езици, като PHP, Phyton, Ruby, Java, разучавайте нови технологии и техники, запишете някой курс в Coursera! Не се задоволявайте с това, което ви се дава :)

8. Абонирайте за технологични блогове и следете какво става в ИТ света.

9. Намирайте малко време да релаксирате. Все пак не искате да изпушите, докато сте в Академията нали ? smiley

10. И за последно: ако в началото ви се стурва трудно, не се отказвайте! Всяко начло е трудо, но не забравяте, че всички сме минали през това начало и макар и трудно, всички труд и всичкото свободно време което си жертвал си ЗАСЛУЖАВАТ!

И повярвайте ми, чувството след всичко това е .. страхотно :)

Има още доста неща, който ще научите около Академията, но тях вече сами ще трябва да ги откриетеwink


от Teodor92 (13062 точки)


6

От мен само 4 правила, извлечени по-скоро от нещата които ми се ще да бях правил - пренебрегването на тези съвети ми коства много:

1. Почвайте всичко колкото се може по-рано. Мислите си че имате време? Не, нямате време.

2. Социализирайте се с другите студенти - взаимно печелите много.

3. Вярвайте в това което правите - ще ви се отплати. 

4. Спете. Академията и здравето трябва да са на първо място, майната му на всичко друго, намирайте време да спите като хората.

 


от staafl (5770 точки)


0
4-тото, ми напоня за ето това :D http://life-in-telerik-academy.tumblr.com/post/58642650387/after-another-crazy-week-at-the-academy

от Teodor92 (13062 точки)

0
А на мен на: http://life-in-telerik-academy.tumblr.com/post/58264877428/after-9-months-at-the-academy

от VGeorgiev (2890 точки)