Семинар за OpenJDK разработка (да участваме в развитието на Java платформата) - 28.10.2013


8

Колеги огранизират интересно събитие за Java света: за пръв път българската Java dev общност ще участва в разработката на Java езика и платформата чрез инициативата OpenJDK. Или с други думи ако искате в Java да има нещо яко от C# или Ruby, може да го имплементирате сами и да го предложите за включване в Java 8.

Събитието ще се проведе на 28-ми октомври от 18:00 в зала 101 на ФМИ.

Ето и поканата от организаторите...

Едно време затворена и капсулирана в Sun, днес Java платформата е по-достъпна от всякога. Една прекрасна идея наречена Adopt OpenJDK е на път да навлезе в България. Нашата държава съвсем скоро ще попадне на картата на JDK contributor-ите. Какво е OpenJDK, как един JUG може да допринася и изобщо каква е архитектурата на Java-та? Елате на 28-ми октомври от 18:00 в зала 101 във Факултета по математика и информатика на Софийския Университет и ще разберете.

Освен това не пропускайте OpenFest конференцията, където ще ни гостува Mani Sarkar от London Java Community и ще ни говори в повече подробности как да се включим в тази прекрасна инциатива.

Наков
Отговори1
Нещо Java не е на мода в Академията май :)

от svetlin.nakov (31978 точки)


2

Според моето виждане Java и С# са малко като Pepsi и Coca Cola. Или употребяваш и ти е любимо едното или другото. И двете си имат своите предимства и недостатъци, и двете вършат своята работа. Всичко е въпрос на предпочитания. И както в повечето заведения или ти предлагат едното или другото. smiley

А относно модата - все пак ти си водеща част от дизайнерският екип, който диктува в някаква степен модата smileysmileysmiley


от Antoveravip (616 точки)