[Icenium] Please give us feedback and report bugs if exists :D


5

Здравейте колеги,

Обръщам се към всички които са се докосвали или ползвали Icenium - Graphite/Mist по-един или друг начин.

В добрият дух на Академията помогнете да направиме Icenium по-добър, по-стойностен, по-качествен продукт, като споделите какви бъгове сте открили какво не ви харесва, какви трудности сте имали от UX гледна точка - въобще всякакъв feedback ще бъде добре дошъл.

От скоро съм в екипа, като QA - ако се чудите за какво ми е всичко това :)

 

Благодаря предварително за отделеното време,

Асси
Отговори0

Благодаря на всички за ценният feedback. Някои неща вече са оправени, други са known-issue-та, a 3-ти вече са логнати като бъгове :D

Асси


от Assi.NET (3050 точки)


3

Здравей.

Аз се сблъсках с нещо странно: за моето приложение ползвах Kendo UI Mobile template, който има view с карта, на която те засича къде си. Като пусна директно темплейта на симулатора картата се визуализира и на iPhone и на Android. Но на моето приложение, картата се визуализираше само на iPhone, но не на Android (симулатор). Приложението обаче работеше на моя телефон с Android 4.2.2. и на него картата се визуализираше.

Ето линк към github: https://github.com/dilievd/Mobile-Apps-Course-Project

Друго нещо за което се сещам: ако нямам интернет и пусна Graphite горе се изписва 'Disconnected'. Ако интернета се възстанови, надписа се скрива но не се появяват бутоние New, My Projects и Clone и трябва да затворя и отнова да пусна клиента за да се появят. Ако имаш нестабилен нет (случва се понякога) е малко дразнещо.

Надявам се, да съм бил полезен. Keep up the good work!

Поздрави, Димитър

 


от d_iliev_d (200 точки)


3
Здравей,
Като цяло доста ми допадна Icenium. Набързо ще ти нахвърля нещата които според мен имат нужда от доизпипване:
1. Възможност да се съхранява проекта локално, както и да се отваря такъв проект. Едно птиче ми подшушна че това е планирано да влезе със следващия рилийз, така че може би вече е решен този проблем.
2. По-точен симулатор - на последното приложение което правих, забелязах доста разминавания в симулатора с това което излизаше на телефона. Например, бутоните от nav-bar-а изглеждахе нормално на симулатора под Ios, Android но на телефона излизаха просто като линкове без очертания на бутон и тн.. Възможно е това да се дължи на Кендо, понеже ги бях правил с неговите класове "nav-button" сложено на таг. Също така, фонът от симулатора и някои цветове липсваха на телефона (само при Ios).
3. Незнам дали е бъг само при мен, но Intellisense-a ми не се включва автоматично, трябва да натискам Ctrl+space ако искам подсказка.
4. Резолюцията на симулатора е малко кофти, поне на fullHD екран.
Това е което се същам в момента. Инъче евала за продукта, доста улеснява писането на мобилни приложения.

от stann1 (1378 точки)


0
Intellisense-а не е включен по подразбиране. Можеш да го включиш като натиснеш на името си горе вдясно -> Options -> General -> Code Completion -> Auto list members.

от gallumbits (2371 точки)


1
Привет.
На по-ниска резолюция напр. 1366x768 е необходим scroll..
Имам предвид Mist и симулатора

от gparlakov (884 точки)


2
Здравей, Асси!
Ще понаспамя тук, но много се радвам за теб!
Виждам, че си придобил и лошия полезен навик на тийм билдинг да правиш неща, свързани с работата.
Успех и поздрави!

от ellapt (6303 точки)


1
Не знам на колко души са се сблъскали с този проблем, но ползвам 2 монитора с различни резолюции (1366x768 и 1440x900). Когато се опитам да пусна Graphite на монитора с висока резолюция не ми позволява да го maximize-на както трябва - има два големи черни ръба и като цяло не се визуалира правилно.

от gallumbits (2371 точки)


1

Bugs:
1. При ползване на extended монитор (пробвано на 19 и 22 инча), maximize-а отрязва долната част на приложението пример (19 инча)
2.
     2.1 Пускам graphite на лаптопа (без да имам монитор свързан)

     2.2 Свързвам външен монитор (extended режим)
     2.3 Resize-a и maximize се чупи - пример

3. При различия между локалната версия на проекта и тази в облака излиза един диалог, който пита дали да запази локалната версия и да затрие тази в облака - или обратното. Е двата бутона имат еднакъв tooltip и вършат едно и също (тествано) - copy/paste driven developement

4. Симулатора crash-ва, когато си иска (няма пример)
0
+1 за crash-овете. Така и не намерих причина за тях или поне някаква зависимост.

от Teodor92 (13062 точки)


2

Относно казуса с използването на няколко проекта от едно и също репозитори писах тук:  http://forums.academy.telerik.com/123388/mobile-applications-%D0%BB%D0%B5%D0%BA-%D0%B1%D1%8A%D0%B3-%D0%B2-icenium-%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BA-feature


от i.d.rachev (412 точки)