Комична ситуация с изпращане на домашно


0

Здравейте колеги,

Понеже много ме е яд и същевременно отстрани сигурно е забавно реших да споделя трагикомичната ситуация, в която изпаднах снощи :)

Та сядам снощи да си пиша домашното за лекцията Принципи на ООП - част I. За първа задача трябва да направим клас диаграма на йерархията в проекта. За целта тръгнах да си свалям Visual Studio 2012 Pro, защото в Express няма диаграми. Тези които са сваляли от DreamSpark знаят, че се инсталира специален download-ер. До тук добре, само че интернета ми е бавен и ми става ясно че ще мина без диаграма. Доизкусорявам си всичко по проектите и в 23:57 натискам F6 за последно преди да кача домашното - Visual Studio (Not Responding). Викам си "Нормално, след 5-10 секунди ще се оправи". Да ама не :) Отварям Windows Explorer да си направя архива - Not Responding; Chrome - Not Responding! Единствения активен процес - DreamSpark Downloader. Тегленето завършило, но това чудо продължава да зарежда някакви проценти (предполагам че си сглабя файла или нещо такова). Часът е 23:59, heart rate - 200bpm; 00:00 искам да си изхвърля лаптопа през терасата; 00:02 "чудото" показва зелен надпис "Download finished", всичко вече функционира нормално, отварям сайта на академията и... вече си имам красив червен надпис Нямате изпратено домашно! Срокът е изтекъл. честито на печелившите! :)

За поуката мисля че сами се досещате - Не си качвайте домашните в последната минута!

Приятен и ползотворен ден! :)
Отговори10
Нищо не трябва да се прави в посления момент. Колкото по-рано го разберете, толкова по-добре.

от staafl (5770 точки)


0
Зависи, аз ако не го правя в последния момент няма да ми е интересно. Просто такъв тип личност съм. Иначе имам back up система. Пращам един празен архив. Така знам, че ако нещо се обърка пак ще мога да направя точките от проверки на домашни. После правя каквото правя и в 11:58 го пращам.

от yonchoy (2134 точки)

0
Аз в момента съм на Academy Popcorn - за 12-ти ноември :) Винаги мога да пратя ново домашно, ако се усетя че съм сбъркал нещо. А дори и да го оставя сбъркано - все нещо ще съм предал.

от JulianG (5316 точки)0
Аз имах подобен проблем с домашното по "Споделяне на знания и работа в екип" и в частност - мисловната карта, която трябваше да направим. И аз като теб бях решил да си го правя в последния момент и бях сигурен, че времето, което си бях заделил, ми е напълно достатъчно. Да, ама не. Вече не помня какъв беше часът на крайния срок, но успях да завърша самата карта в :59 (може би трябва да спомена, че използвах iMindmap, който бях свалил малко преди да се захвана с домашното). Та успях аз да приключа една минутра преди крайния срок и с горност тръгнах да save-вам и да качвам. Тук се появи първата изненада - не ми запамети картата в .pdf или някакъв "картинен" формат, както очаквах. Вече ми оставаше по-малко от една минута и нямах време да търся откъде да го запаметя в подходящ формат затова директно набих един PrintScreen и с любимито Paint си направих картинката. Все още беше :59 когато отворих сайта на академията за да си кача файла. Тук се появи втората изненада - бях забравил да архивирам и той ме наплю :( И точно тогава часовникът ми цъкна :00. Не се предадох де и по възможно най-бързият начин цъкнах десен бутон и Add to archive. За моя изненада успях да предам. Странното беше, че след като реших да тествам дали ми го е приело и си свалих домашното от системата, часът в него беше с една минута след крайния срок :)
В крайна сметка се оказа, че дори и да не бях предал нямаше да е фатално защото удължиха срока и успях да си оправя нещата и да ги предам по културния начин наново, но все пак тази случка ме научи да не чакам последния момент. Не знаеш какви изненади ти е приготвила съдбата :)

от LSvilenov (1750 точки)


2
Случва се на всеки, какво да се прави :D
Когато ми се случи и на мен такова нещо, не беше яд особено... Видях, че съм изтървал срока с минута-две, седнах на спокойствие да си довърша, всичко да е ок (понеже код, писан в последния момент най-често е ужасен) и накрая бях доволен от себе си. В крайна сметка загубих някакви си точки, но поне си написах домашното и от него, разбира се, научих много, което според мен е много по-важно от точките...0
Друг път наистина прати имейл на телерик, ще ти го качат и нямаш ядове с точките.

от yonchoy (2134 точки)

0
Явно вече я няма тази практика, на мен ми отказаха да ми го качат.

от mgeorgiev (172 точки)


0
Пиши на mail - a на телерик. Аз на скоро имах същия проблем. Изпратих си домашното и ми го качиха.

от tddhome (3086 точки)


0
Направих го вече, но да видим...

от mgeorgiev (172 точки)