HDMI за лаптоп без изход


1
Здравейте , днес по инерция си купих HDMI кабел за телевизора мислейки че и лаптопа ми има такъв изход. ... Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и имате ли някакви предложения (да го върна в магазина е най-малкото, а лаптопа още не си е изпял песента :) )Отговори0
Здравей,
Какви предложения да имаме, като не си споделил какви изходи имаш на лаптопа? :) Аз бих те посъветвал ако имаш възможност да вземеш преходник, но гледай да е търсиш такъв вариант без конвертиране на сигнала (например от DVI към HDMI), но всичко отново опира до това какви опции имаш.
Поздрави!

от nikolaikolarov (2177 точки)


0
Не си струва да му правя реклама на кошника, има всички потребни корпоративни изходи, но не и този който ми трябва в случая.

от ze3rax (357 точки)


0

може да пробваш с това от братята китайци:) VGA изхода е само за картина, а HDMI има и звук

http://www.ebay.com/itm/1080P-Mini-HDMI-Male-to-VGA-Female-Video-Converter-Adapter-HD-Cable-Audio-Output-/350874637025?pt=US_Video_Cables_Adapters&hash=item51b1c212e1


от bgpa4o (20 точки)


0
Това няма как да работи.


0
От VGA към HDMI - 8 от 10 правят проблеми. По-добре пробвай с DVI-D към HDMI.

от BoyanTodorov (853 точки)


0
най-добре го смени с нещо което го има и на лаптопа и на телевизора иначе се получава една сага преходник за това, преобразувател за онова и накрая идва по-скъпо и по-лошо работещо

от bgotov (1559 точки)


0
Язък за лаптопа наистина (Т500), но и аз започнах да си мисля същото нещо през последния един час

от ze3rax (357 точки)


0
Аз на твое място бих си взел преходник. Така хем ще си запазиш HDMI кабела ако ти се наложи за в бъдеще, хем ще имаш възможност и да минаваш от DVI към HDMI. Можеш да провериш в Conrad, имат всякакви такива неща на сносни цени.

от LSvilenov (1750 точки)


0

Вземи си VGA-HDMI кабел. Има много на пазара. Подобни кабели са 7-8лв, дори не си струва да ги мислиш. От този - http://dx.com/p/jjby-gold-plated-hdmi-to-vga-video-audio-transmission-display-cable-black-blue-3m-241696 - имам 3 броя, взех ги за под 30 лв 3те броя. Работят като пушка. От линка ги купих. Естествено трябва да помислиш и за звука.


Инак VGA-VGA също ще ти свърши работа (телевизора вероятно има, лаптопа също).

Подобни кабели са стотинки и винаги купувам по 2-3 за да има инак точно като потрябват няма. Преди месец купих 10 метров HDMI кабел който заспа у дома. Струваше около 25лв.


от ibalistix (0 точки)


0
Вземи си USB видео карта със HDMI. Вярно не е най евтиното решение (около 50$), обаче е най универсално, картата може да се ползва и на други машини в последствие, а ако някой ден си вземеш лаптоп който си има вграден HDMI, картата пак може да се ползва за още един изход, примерно хем ТВ хем и монитор да си вържеш едновременно. Или пък за някое мега мобилно у-во което няма никакви видео изходи но има USB и ОС която да е съвместима с картата, вариянти много.
Другите вариянти за T500 са да му вземеш докинг станция, и малката и голямата мисля че имат DVI и ще може с нейтив преходник да стане.

от glubox (395 точки)


1
Преди малко получих DisplayPort - to - HDMI преходника си , пробвах го и върви чудно чудно. Case closed. Благодаря на всички за бързите отговори и предложения ;)

от ze3rax (357 точки)