Front-End Engineering = Software Architecture & Design ?


1
Здравейте ! Интересува ме дали това е вярно, ако не - каква е разликата ? Също така, като обучение за софтуерни инженери, вярно ли е, че BEng=BSc ? Възможно ли е с обучение "Computer Science", а не "Software engineering", да станеш кадърен "Front-ender" ? Става въпрос за, уни-тата в UK.
Благодаря !Отговори1
Това е по-скоро клас диаграми структури методи и технологии. Проекта за един цялостен продукт. Фронт една е само една малка част

от bgotov (1559 точки)


0

Без да имам за цел да се заяждам, дали според теб има разлика между Зелена круша VS Червена ябълка?

Завършването на един шофьорски курс прави ли те шофьор или ти трябва много практика?

По аналогичен начин сам можеш да се досетиш, че между двете специалности за които питаш има много прилики и много разлики. А също така ти трябва и практика извън университетския материал. Само с една "гола" диплома си точно за никъде.

Обучението в Академията на Телерик е на много високо ниво и реално в живота хората се интересуват от това какво можеш, а не от това каква цветна хартийка ще им покажеш.

Така, че запиши се там, където ще ти е най-удобно за теб и непрекъснато се самообучавай в професията която те влече. Друг начин да станеш IT специалист НЯМА.

 


от Dobromir (777 точки)


1

Здравей, трябва да прочетеш учебния план на конкретния  университет по конкретната специалност, защото варират.

Така че Computer Science BSc или дори BA е напълно вероятно да покрива изискванията (едит: и не само!) за кадърен Front-ender :-) в съответния университет, не само в UK.

Някои университети пък дават специалност BEng, което може да бъде пак същото.

Едит: Относно коментара по-долу, изборът между България и друга държава безспорно е труден. Само едно допълнение - на този линк ще намериш описанието на програмата за фронт-енд разработчик в Телерик академия. А софтуерен инженер е по-широко понятие и обхваща фронт-енд-а.

Успех!

 


от ellapt (6303 точки)


0
Благодаря ! Става въпрос за : http://www.kcl.ac.uk/prospectus/undergraduate/structure/name/computer-science-with-a-year-in-industry/alpha/C/header_search/ , където е описано, че през четвъртата година имаш няколко опции, от които можеш да избереш, за да се специализираш, една от които е именно "Software Architecture & Design". Аз искам да се развивам, като " Front-ender" и затова ме интересуваше, дали това го обхваща. :)

от kirev (50 точки)

0
Доколкото разбирам, от трети-четвърти курс започва специализираното обучение. Най-точно биха отговорили от самия университет при запитване по имейла. Академията на Телерик дава по-детайлна и по-практическа насоченост на специалностите си и както посъветваха тук колеги, добре е да разгледаш предлаганите сертификати. Успех!

от ellapt (6303 точки)