C-Panel със собствен едитор


1
Здравейте на Всички,
искам да запитам: Когато някой ми е дал CPanel-а си и аз искам да корегирам CSS-а как мога да постигна това със собствен едитор(например Sublime Text) и едновеременно да гледам промените в браузъра? Питам защото го едитвам от там директно и става много бавно и без оцветяване, но не се сещам как мога да направя така нещата

в Други от Asa (0 точки)


Отговори1

Можеш с PSPad да редактираш и да ползваш FTPclient от едно място. Ей така изглежда. Иска време за разучаване и свикване :) Но пък като му свикнеш ще пестиш още повече време.


от arabella (2576 точки)


1
Или от друг едитор който предлага същата функционалност. Примерно VS с няколко клика и copy/paste на credentials можеш да го докараш и при всеки save да се качва файла на сървъра. Първо трябва да си пуснеш през CPanel-а един FTP акаунт през който да става трансфера. От там си имаш име, парола и главна директория (като главната директория може да я сложиш да е тази на файла/овете примерно). Как точно да си нагласиш FTP можеш да намериш в Google или да си пуснеш тикет в съпорта на хостинг провайдъра. След това във VS даваш File > Open > Web Site > FTP SIte и там си въвеждаш данните на FTP-то. Всяко IDE има тази фонкционалност така, че не е нужно да е VS ако го нямаш инсталиран.

от scarylabcat (801 точки)


0
Благодаря много за отговорите но се чудя дали Sublime Text 3 може да се настори така както обесняваш за Visual Studio??

от Asa (0 точки)


0
колега, разцъкай го малко този google, всичко знае :) - http://wbond.net/sublime_packages/sftp

от arabella (2576 точки)

0
тъкмо и аз това щях да пускам :)))

от dkalinkov93 (15 точки)