Колко и как влияе оценяването на домашните от колегите?


0
Задавам този въпрос тъй като някой колеги, не наясно с материала оценяват домашните ни не обективно.
Току що прочетох коментар за мое домашно, в който пише, че се е искало от мен да кача и .sql файла на домашното. Става въпрос за домашно номер 4 което беше по зададена база данни и лектора каза, че не трябва (а и е логично) да се качва базата тъй като всеки я има.
Та въпроса ми е как ще влияе оценката на домашните ни върху крайната?Отговори1

Не се депресирай! 

®Exam – 65%

®Serves as primary pass / fail criteria

®Team work – 10%
®Attendance in class – 10%
®Homework + evaluation – 10% + 5%
®Forums activity – bonus up to 5%
®Helping the other students – bonus up to 5%
 
И все пак можеш да докладваш за "неправилно" оценено домашно, ако не се лъжа. Ако може някой по-компетентен от мен да се намеси за докладването. 
Благодаря.

от Кирил Илиев (0 точки)


0
Колега, това не е за курса по PHP.

от Teodor92 (13062 точки)

0
Получава се повече от 100%. Какво означава това? Направи ми впечатление още на първата лекция.

от nikolap (555 точки)3
Exam - 60%
Homework - 25%
Peer Review - 15%
Мился, че бе споменато в първата лекция.

от Teodor92 (13062 точки)


0
10% от оценката + 5% за домашните които ти оценяваш.

от martin.dzonov (215 точки)


0
Предполагам, че ако правиш домашните навреме, но ги предаваш късно ,примерно ден преди крайният срок, може само трейнърите да те оценят.
Не мисля че е нужно, но ако толкова те притеснява е вариант.

от GeorgievG (85 точки)


-1
Всеки се подготвя обективно, но винаги го оценяват субективно. В края на краищата тази оценка НЕ е от хора с педагогическо и прочие образование за да се взима на 100% адекватно.
Аз например си качих базата данни тъй-като съм добавил доста екстри. Усложнявам си домашното един вид и си го правя заради себе си и придобиването на ценен експириънс. А който се затрудни... ами значи има доста да учи и да практикува докато стигне определено ниво.
Абе нека кучетата да си лаят, а пък кервана и PHP-то да си вървят напред!

от Dobromir (777 точки)


0
Хубави мисли колега и аз съм на същото мнение за собствените ползи от домашните работи.Също смятам, че най-вече ги правя за да се уча, а не по задължение. Просто ядоса ме факта, че коментара на колегата започваше с "Не си се справил...".

от N.Neikov (37 точки)

0
Добромире, ако правиш така, нищо чудно да получаваш негативни коментари за домашното. Аз, като напълно начинаещ, изпитвам огромна трудност да разбирам код, за който не е ставало въпрос в лекциите. Екстри можеш да си добавяш колкото искаш, но да ги изпращаш като домашно на курс за начинаещи си е чиста проба фукня. Ама оставам с впечатлението, че една група от хора карат курса не за друго, ами да се правят на велики...

от dani_ddd (346 точки)0
Може би малко оф-топик, но дали някои от вас има представа дали, дай Боже, като минем успешно финалния изпит, всеки един ще получи сертификат или само 'отличниците'?

от iliefff (12 точки)


0
Само отличниците :) Няма от какво да се притесняваш - ако си учиш и решаваш домашни съвестно, нямаш проблеми :)

от batebobo (235 точки)


1
Ако наистина разбираш материала, ще се справиш добре на изпита, той е важният. Това, че някой умник е писал без да мисли, не може да ти навреди особено. Оцени го негативно и продължи нататък.
Нещо друго да питам. Само при мен ли не се появяват никакви коментари, откакто отпаднаха задължителните? Мърморковците се успокоиха, но сякаш никой вече не проверява домашни...0
Домашните предполагам си се проверяват, но коментарите като не са задължителни, няма как да разберем дали ни е проверена домашната или не. Имам въпрос, обаче, ако знае някой: като отпаднаха задължителните коментари, това означава ли, че ако изберем да не пишем такива, това няма да повлияе на точките ни накрая?

от infested (0 точки)

0
@infested
Според мен ако не напишеш коментар няма как отсрещната страна да кликне на "полезен коментар", т.е. автоматично ще загубиш някакви точки.

от georgi.s.yankov (6219 точки)


1
Може да съм в грешка, ама едно нещо не ми дава мира откак разбрах за проверката на домашни - как, аджеба, се очаква от мен - като напълно начинаещ - да оценявам адекватно чуждия труд? Мисля си, че изобщо нямам квалификация за подобен род дейности на този етап.

от g_damyanova (1550 точки)


0
Идеята за оценяване на домашните на колегите е да може да се запознаеш с няколко различни решения на домашното и да затвърдиш наученото до момента (повторението е майка на знанието). Колкото повече домашни провериш толкова повече опит ще придобиеш. Домашното което ще проверяваш се очаква и ти да си го направил, така че не би трябвало да има някакви проблеми.

от lyubo24 (249 точки)


1
Здравейте колеги,
не трябва да се притеснявате толкова за това дали сте компетентни да проверявате код на другите. Все пак има много от нас дори не разглеждат задачите, а просто гледат дали има проект или не :Д Щом се притеснявате дали ще успеете, значи ще го нарправите добре.
Пък ако наистина някой е некомптентен за да провери домашно, което и той е правил значи може би не е за този курс и трябва да започне от по лесни неща (не говоря специално за c# 1, защото по - ниско ниво - няма :Д)
Успех за напред :) и не се тормозете с такива подробности, важното е да решавате задачи ден и нощ, за да успеете :)

от tddhome (3086 точки)


2
Оценяването на домашни е още практика.Оценявайки домашното на друг колега имаш 3 възможности:
1. Да попаднеш на колега с знания повече от твойте,това ще е полезно главно за теб,ще видиш как някой даже елементарни неща могат да се напишат лесно .
2.Да попаднеш на лошо домашно,така пък може ти да помогнеш на колегата си със съвети кое как да направи.
3. Да попаднеш на някой на твоето ниво с домашно като твоето(според мен този вариант е най-рядък).
Ако всеки си проверява домашните съвестно ще има възможност А) да научи нещо,Б) да помогне на някой.
Точно това смятам че е целта на тези оценявания на домашни,лошото е че човек който не знае нищо може да оцени домашното ти лошо и да повлияе на крайната ти оценка минимално.Хората трябва да помислят преди да кажат на някой "Не ставаш".