Сподели какво интересно научи днес за C#


4

Здравейте! Отварям тази тема специално за хора като мен - демек без опит в програмирането :)

Ако сте открили нещо любопитно, ровейки се в "дебрите" на C# споделете тук.

И така ето какво открих днес :

int a = 1;
int b = 2147483647;
Console.WriteLine(a + b);     

  ....... някой досеща ли се, какво би се изписало в конзолата?  Ще подскажа нарича  се оувърфлоу. Няма го в математиката, но го има на километражите на някои автомобили ;)

Споделяй и чети споделеното за да научиш интересните неща!




Отговори



3
От следното парче код ще получиш още един exception, на който е кръстен много полезен форум.
using System;
class Program { static void Recursive(int value) { Console.WriteLine(value); Recursive(++value); }
static void Main() { Recursive(0); } }

от Anastasoff (465 точки)


3

Оригиналната тема е Today I learned и  се намира тук


от ttitto (1950 точки)


0
Никой не се бори за оригиналност тук за да ме флагвате. Темата, която отворих е за C# Part 1 и по-специално за "ХОРА БЕЗ ОПИТ В ПРОГРАМИРАНЕТО" - Така че не ни казвайте, че след като ние сега се учим да караме колело, нямаме право да си споделяме какво е вилка, курбел и верига! Вие си пишете в темата за космическите технологии, ние ще си пишем тук за колелата, а един ден като се научим, може и да дойдем при вас.

от Rusekov (971 точки)


1

Конвертиране на променливи, ето пример със задачата със звездичка, питаща за годините, конвертираме ги от стринг в инт и смятаме новата стойност:

 

using System;
 
namespace ConsoleApplication7
{
    class Program
    {
        static void Main(string[] args)
        {
            Console.WriteLine("Your age");
            string age =  Console.ReadLine();
            int ageNumber = 0;
            ageNumber = Convert.ToInt32(age);
            ageNumber = ageNumber + 10;
            Console.WriteLine("Your age after 10 years: " + ageNumber);
        }
    }
}
 

от motov (5 точки)