[C#] Primitive Data Types and Variables задача 14


2

Здравейте,

Досега си играх с едно "решение" и реших да го постна. Може на някого да му се стори интересно, пък и е крайно врем да си направя github акаунт :)

Та това е то. Доста аматьорски скалъпих нещата, но не знам по-добър начин :) Ще се радвам ако някой спдели нещо по-добро, особено за случайно генерираните номера, може би за подравняването с таблулации... грозен код се получи заради тези неща. Друго което не разбирам е - как да пренеса тези дългите редове на нов ред? Като натисна ентер докато съм в стринга, който искам да се отпечата с writeline нещо не се получава. На първия ред пробвах с другия начин за дефиниране на стринг, но това не ми върши работа ако искам да сложа нов ред след дължината на видимия ред... ако ми следите мисълта хаха, объркващо стана, но мисля че който го е пробвал, ще разбере за какво говоря. :)

Поздрави,
Георги


Отговори0

Ето тук се намира темата за тази задача. Моля постни си решението там, а не създавай същата тема, за да не става спам.

Поздрави,

Христо


от Hristo.B (3885 точки)


0
Явно съм я пропуснал... чудех се как може да я няма.

от georgiwe (720 точки)


0
Що се отнася до въпроса ти за пренасянето на нов ред пробвай :
Tools -> Options -> Text Editor -> C# и отдясно чекваш Word Wrap.

от IankoVanov (139 точки)


0
Това върши работа за когато гледам кода в моето VS, но като го постна в github например пак трябва да се скролва. Мернах в демотата на лекцията, че код започваше от средата на реда, но явно може да се прави само когато новият ред не се слага посредата на стринг например. Благодаря все пак.

от georgiwe (720 точки)

0
за новия ред: пробва ли с \n вътре в стринга?

от ttitto (1950 точки)0
Искам само да отбележа, че много хубаво, че си си играл с код. Това е целта на обучението да си играем с кодове, но също така едно важно нещо е - когато ни поставят задача да я изпълняваме по най-оптималния начин, по който е възможно. Съответно ако си прочел условието на задачата, то е само да декларираме променливи дори без да ги въвеждаме. Което е 10 реда деклариране. Ти дори в тези 100 реда не си декларирал банковите сметки ами си направил да ти извежда random characters, което няма нищо общо с условието...
Какъв е извода: - Правиш си домашното както е зададено - После си модифицираш задачите както си искаш за твой си кеф колкото си искаш извън домашната работа.
Всичко това е написано с най-добри чувства разбира се :)0
Да, не това ще пратя, просто се занимавам и ми изникнаха въпроси. Постът ми беше по-скоро въпрос, отколкото въпрос върху домашното.

от georgiwe (720 точки)

0
Окей, защото си кръстил темата като домашното и в поста си написал, че си играеш с решение