C# част I - Отборна работа


6
Сега видях че в курса C# част I има отборна работа, което е добре, защото мисля че преди нямаше. И да попитам кога ще ни разделят на екипи, защото до 21-ви проекта трябва да се изпрати ?Отговори25

Здравейте колеги,

Засега сме пуснали записване за отборна работа на участващите присъствено в академията, по-късно ще пуснем такова и за онлайн участниците.

Имайте предвид, че това е записване за участие, с което заявявате че можете да отделите време да се включите в проекта пълноценно. Ако се запишете за участие и не участвате, ще получите наказателни точки за курса.

Отборите ще разпределим след като свършат записванията за участие - най-късно до понеделник.

Поставеният срок е по-скоро предварителен. Има много голяма вероятност да се удължи с около седмица.

Очаквайте по-подробна информация по мейлите и във форума по-късно днес и утре. Засега сме публикували информация за отборната работа с цел да се ориентирате преди да почнета да работите по нея. Имайте търпение и ще обявим точни дати, брой хора в екип и т.н.

Поздрави,

Жоро
0
Включването в проекта може ли да е дистанционно и ако да ще публикувате ли някъде инструкции или препоръки, как да се води комуникацията между всички членове на екипа, къде да стои проекта онлайн така че всички да го достъпват и т.н. Питам защото при n-човека екип, без да има някой , който да изпълнява ролята на PM и да следи и контролира какво се случва с проекта като цяло, без хората да се познават за да могат по естествен начин да изберат насоката, стъпките и кой ще следи за това (а тук положението може да е трагично с онлайн курсистите) , риска нещата да се оплескат е много голям.

от Rusekov (971 точки)

0
Да, включването може да е дистанционно. Насоки обаче няма да публикуваме и това е умишлено - опитът ни с предишни такива начинания показва, че е по-полезно хората първо сами да се опитат да се организират, да се сблъскат с трудностите и да им намерят решения, доколкото са способни. Знаем, че много хора няма да се справят, но това да правиш грешки е част от това да се учиш (затова отборната работа е с 10, а не с 30 процента тежест). С времето в академията ще изучаваме не само програмиране, а точно неща свързани с планиране, работа в екип, инструменти за това, ще имаме и специални курсове на подобни тематики, както сме правили минали години. Вече подсказах достатъчно :)
0
Какви проекти се раздават за екипна работа? И, ако има информация за онлайн курсистите, как се формират екипите?

от IvanVidenov (27 точки)


0
Ами виж там има един word файл, там е описано какъв е проекта. Това което разбрах е, че ще бъде тест от 20 въпроса, но не пишеше колко на брой хора ще разработват проекта. А относно екипите, предполагам че от академията ще ни сформират на случаен принцип.

от cchapo (583 точки)


0

Доколкото разбрах на лекциите ще има такива задачи във всеки курс и според текущите резултати ще се групират по-слаби с по-силни за да може да върви отбора. Кога ще стане не са казали, предполагам че може да е този петък или другата седмица, защото още няма оценки от домашни или изпити за да групират силни с по-назаднали. Иначе условието е тук. Говориха за такава отборна работа - изработка на тест.


от victor.velchev (1225 точки)


0
Искам да уточня за самото задание. Правилно ли разбирам, че трябва да се направят 2 powerpoint файла (БГ и Анг), съдържащи тестове, както е описано във файла? Не трябва ли да има някаква програмка, с която да можеш да минаваш теста върху конзолата?0
Не. Трябва да са направени на презентации. Тук програмиране не се използва.

от a.dimitrov (1047 точки)


0
Здравейте. Мерси за обясненията относно условията, но никъде не се споменава как да определим степента на сложност на въпросите? Трябва ли да са като за Олимпиада (висока срудност) или по-лесни?0
Ако се зачетеш в дългите параграфи ще видиш че се загатва донякъде това за вида и сложността на въпросите, но като цяло е по ваша преценка. В отбора можете да се разберете да направите всички въпроси "средно" трудни, или да решите да има "много трудни като за олимпиада", смесени с "по-лесни, като за начинаещи" - хубаво е да има разнообразие :)


0
Ето един вариант как да определите трудността на въпросите: Всеки от отбора да създаде въпроси от различните тематики, и да ги пусне на останалите да отговорят. От броя на верните и грешните отговори - ако няма чиийтинг ще се разбере дали въпросите са адекватни. Примерно ако 100% отговорят вярно - явно са прекалено лесни, ако пък 30% отговорят вярно - прекалено трудни. Имай предвид, че в повечето системи за оценяване всичко под 50% се равнява на слаб или Fail, така че ако средното ниво на групата се приеме за добро , то трябва да се гони около 70 или 80 % точност при отговорите. :)

от Rusekov (971 точки)5

Здравейте колеги,

Разпределението за отборната работа по C# част 1, вече е направено.

На тази страница може да намерите информация за името на вашия отбор и за хората, които са записани в него.

Поздрави,
Тодор
 


от todor (5058 точки)


0
Има ли някой от отбор "Кърт Вонегът" вторник и/или петък от 14:00 до 18:00 на лекции по C#? Ще се радвам да се видим и да почнем да се организираме за отборния проект.0

Колеги от отбор "J.K. Rowling" - моля ви пратете ми на лично съобщение имейли или скайп (които не са достъпни от системата) и като се съберат 10-те имейла ще пратя един имейл до всички и ще може да си комуникираме?

Аз съм поискал и приятелство от всички, така че би трябвало дори някой да не види този пост да установим връзка и от там да разменим имейли...


от neutrino (3376 точки)


0
OK, вече имаме четири имейла, предполагам до утре най-късно като се съберат останалите, ще пратя един общ до всички и ще може да действаме :)

от neutrino (3376 точки)


0
Кога се предвижда да е защитата на проектите? Някъде мисля, че беше спомената дата 29 ноември, но официална информация не успях да намеря.
Записването за определен час за защита на същия принцип ли ще е, както беше за лекциите за C# - 1 (през студентската система), или часовете ще са предварително разпределени?0
Мисля, че ще са предварително разпределени и всеки отбор ще има 1 човек от отбора, който ще представя презентацията и ще разполага с 10 минути да я представи.

от mbelev (2312 точки)