Guide: TortoiseSVN и Google Code


13

Здравейте! По случай предстоящата екипна работа в курса по OOP, и ограничаващото условие да използваме Subversion (SVN), направих ръководство, за TortoiseSVN и как да работим с него в Google Code. Ндявам се да е полезно :)
 

[REFACTOREDGuide: TortoiseSVN / Google Code

 

Желая ви приятна и успешна екипна работа!

 
Отговори7

Аз лично не препоръчвам да се използва import/export през svn.

Import и export  просто качват/свалят файловете от репозиторито, но не се създава version control (.svn) папката, не ти показва кога файловете са up to date, кога има промени по тях, кога има нови файлове и т.н. С import/export грубо казано трябва да правиш всичко на ръка.

За да се възползвате от истинската сила на svn-а препоръчвам да използвате:

  • svn checkout - първо сваляне на репозиторито локално (инициализиране). Създава се автоматично и папката .svn за version control, ignore files и т.н.
  • svn commit - качване на промените направени локално към сървъра. Може да се избира кои от променените файлове да се качат. Не се качват игнорирани файлове, ако има такива (например полезно е да се игнорират изпълнимите exe файлове, .suo файла с настройките на vs и т.н.)
  • svn update - сваляне на най-новата версия която е на сървъра.

Това са основните команди, които са ви нужни. Разбира се ще се сблъскате с конфликти, merge, revert, clean up, но тях ще ги разучите в процеса на работа :)

Може да прегледате тези теми във stackoverflow:
http://stackoverflow.com/questions/10578497/what-is-the-difference-between-svn-import-and-checkout
http://stackoverflow.com/questions/419467/difference-between-checkout-and-export-in-svn

Обяснение на Наков за svn - http://www.youtube.com/watch?v=w9SBnXXf8u0&t=72m10s


от westi3m (5621 точки)


0
Ще бъде редактирано в най-скоро време. Ако някой има нещо да допълни, моля да го направи, защото статията има нужда от развитие :)

от Flyer (1848 точки)