Как да направим Desktop application


1
Аз съм ученик и в училище не ни учат как да направим Desktrop Application, а на повечето състезания се иска да се направи такова. Искам да попитам какви платформи има за разработването на такова приложение освен, Windows Forms, XAML. Може ли да се направи десктоп приложение с html, css, js и php. На какви езици може да се напише това приложение и може ли да се направи с metro дизайн. Благодаря предварително. Поздрави. Диян.Отговори4
Принципно за метро дизайна имаш два избора - html5+css3 и C#. Крайния резултат е един и същ, като същинските разлики между двете не са много големи. Публикуването на приложенито в магазина обаче може да се окаже малка спънка - за регистрацията на девелопер се изисква такса, като има два профила - персонален и фирмен... разликата между двата освен таксата е в това, че в персоналния профил приложението не се листва в търсачката, което до голяма степен го обезсмиля.

от lamerko (1141 точки)


0
А можеш ли да ми предложиш някоя програма на която да на правя програмата. Аз и един мой приятел искаме да направим една програма да участваме с нея на едно състезание, но започнахме с windows forms и не чудехме по друг начин как би могло да се направи.

от Mrkadans (264 точки)

0
най-добрата програма за мен е Visual Studio 2013 щом искаш метро дизайн.

от Hristo.B (3885 точки)2

По принцип има доста богат избор за правене на десктоп приложение, но това което се учи в академията е с JavaScript  и със XAML. Понеже те интересува JavaScript, може да видиш първия линк, стига да имаш вече познания за езика, би трябвало да нямаш проблем в разбирането на материята.

Дано да съм ти помогнал :) 


от Hristo.B (3885 точки)


0
Аз вече js го научих, но тези приложения по състезанията броят ли се за desktop applications или не. Също така дали може това приложение да се направи за windows 7 примерно.

от Mrkadans (264 точки)

0
За състезанията не знам, трябва да попиташ някой компетентен, но не съм много сигурен как ще правиш метро приложение на windows 7, след като няма как да го тестваш. Но не съм пробвал, може и да става.

от Hristo.B (3885 точки)0

Ето ти библиотечка за Metro дизайн - http://mui.codeplex.com/


от scarylabcat (801 точки)


3

Има много начини :

http://qt.digia.com/ , http://qt-project.org/downloads - това май е един от най-известните. Безплатни са при определени условия (питал съм). Може да ползваш С++ или да избереш HTML5/JS. Интеграцията с други версии на Windows става малко трудно - трябва да копираш ръчно файлове да ги сложиш в папката на приложението. Не се изискват допълнителни инсталации за да тръгне приложението.

За Метро приложение най-добри са тези:

http://www.embarcadero.com/ - не са безплатни, но направено metro style приложение с тях, върви коректно и на Windows XP (тествал съм). Ползват Паскал или С++ библиотеки. Много лесно се интегрират с други версии на Windows. Взимаш приложението и го слагаш в друга версия. Няма нужда да инсталираш нищо, както например Java.

Има и много други варианти, но не съм ги ползвал и нямам мнение. 

Проблема с .NET е , че кода не е защитен и там се ползват различни инструменти (платени), които да направят кода ти защитен, но това ти трябва само за комерсиални приложения. С .NET можеш да правиш напълно легално комерсиални приложения и то напълно безплатно (за метро не съм запознат).

PHP за десктоп:

http://gtk.php.net/ - нямам инфо за тях.

Perl, Tcl:

http://www.activestate.com/ - платени, добра документация.

И още много :)

 

 
2
За декстоп програми ти препоръчвам WPF. Много повече възможности има от Windows 8 Store програмите. Можеш да ги пуснеш да други OS освен на Win8/8.1. Научиш ли WPF ще знаеш да пишеш и Windows Phone и Windows 8 Store apps.

от saykor (8845 точки)