Оценяване на домашни


2
Здравейте! За първи път пробвам да оценявам домашно и малко се затрудних: Когато влязох в Solution с всичките проекти, стартирах първият HelloC#, за да го проверя, и когато поисках да стартирам следващия проект или който и да е от другите проекти, когато натисна Ctrl+ф5 винаги ми излиза само първата програмка HelloC#. Извинявам се предварително за елементарните въпроси, но съм новобранец, пък и с питане и до Цариград се стига :).
Също исках да попитам дали оценяването на домашно също има краен срок.Отговори6
Отиваш в Properties на Sollution-а (десен бутон върху него) и променяш Startup project на Current selection.

от easlavov (4118 точки)


0
Благодаря за светкавичната реакция, вярно че от там се правеше, данкс вери мач. :)

от toca_doca (10 точки)

0
А по последния ти въпрос колегите отдолу са отговорили. :) Обикновено крайният срок се обявява в последната седмица и обичайно е 2-3 дни след изпита.

от easlavov (4118 точки)


1
За краен срок не знам, но за проекта> дясно копче върху солюшъна>general и избираш да се стартира current project. А аз имам едно отделно въпросче, някои има ли идея какви са критерийте за оценяване или всичко е по презумпция на проверяващия. Благодаря предварително

от H.Tsekov (769 точки)


1
Вариант 1 - Десен бутон върху проекта -> properties -> Избираш current selection за start up project. Така винаги ще се стартира проекта, който си маркирал/отворил.
Вариант 2 - Преди да стартираш някой проект натискаш десен бутон на него -> set as start up project
Оценяването на домашните също има краен срок. Обикновенно е някъде около датата на изпита за всички домашни (при нас беше 2-3 дни след изпита), но те съветвам да ги проверяваш възможно най-скоро и да не ги оставяш за последния момент ;)
Може да питаш някой трейнър за по-точна информация относно крайния срок.

от westi3m (5621 точки)


0
Благодаря, Х. Цеков, Junior and Master Ninjas.

от toca_doca (10 точки)


0
Между другото, по колко домашни трябва да сме оценили ?

от vasil.subeff (80 точки)


0
Минимума е 3, максимум няма. :)

от emil.venkov12 (1553 точки)


0
Минимум 3 домашни работи от урок.

от IankoVanov (139 точки)


0
И то трябва да са оценени така, че коментарът ви да е полезен за автора на домашното. За да си получите точките от домашното не ви трябват три проверени домашни, а ви трябват три ваши коментара, оценени като полезни.

от ttitto (1950 точки)

0
Тодоре, а какъв е шанса да бъде оценен коментара като полезен? :)

от Rusekov (971 точки)2
Аз искам само да споделя за колегите, които работят с ВС2010 следният проблем, с който се сблъсках. Има домашни, които са направени с по-нова версия на ВС и не могат да се отварят директно във ВС2010. За да ги отворите трябва да си направите нов solution и в него може да добавяте отделните проекни файлове - cproj,
Поздрави

от lostm1nd (846 точки)


0
А къде може да се види коментара ако домашното е оценено?
И има ли начин да се види, колко точки имаме като цяло?

от andrei_pl (247 точки)


0
Мисля, че в по-късен етап ще можем да си видим коментарите и ще имаме възможност да ги оценим, защото сега не виждам такава опция.

от djenitoo (399 точки)

0
Здравей, след като някой ти оцени домашното в страницата на курса, ще ти се появи следното съобщение:
Неоценени коментари (1 от 1)
Там ще можеш да прочетеш, препоръките и забележките, които са ти написали. Ако имаш предвид оценката, тя е анонимна, не можеш да видиш, как си бил оценен, само ако в коментара проверяващия е споменал нещо. А всичките точки, които си натрупал, ще можеш да видиш след края на курса, в крайната си оценка.

от BoyanTodorov (853 точки)


0

Здравейте! Извинявам се ако въпроса прозвучи тъпо, но на какъв език трябва да напишем оценката ни спрямо нечие домашно като го оценяваме? Според мен е логично да е на български, но един приятел в академията ги оценява на английски.


от Silence95 (34 точки)


0
До момента не съм виждал коментар на английски. Аз си ги пиша на български.

от tisho (1966 точки)


8

Искам и аз да добавя нещо по темата с домашните. Чета тук в коментарите че проверяващите намират архиви в който домашните не са както се изисква(лошо именовани проекти, само проекти без sln файла и такова неща), искам да ги помоля да не съдят прекалено строго такива хора, смисъл това е първо домашно за много хора, и нормално да има грешки, просто обяснете като хората къде е проблема и какво трябва да се поправи за напред. Никой не се е родил научен, просто проявате малко търпение. 

“The task of the modern educator is not to cut down jungles, but to irrigate deserts.” 
― C.S. Lewis


от emil.venkov12 (1553 точки)


0
Здравейте, може ли някои с две думи да обясни как се качва преработена версия на домашното което сме свалили за оценяване? Благодаря предварително.

от H.Tsekov (769 точки)


0
Не се качва преработената версия на домашното. Само пишеш коментара и го пращаш. Версията на домашното остава за тебе.

от ivan.yosifov (679 точки)

0
Ако въпросът ти е дали можеш да промениш някой коментар, който си дал за някое домашно - отговорът е НЕ може.

от tisho (1966 точки)