VS Entity project


0
Здравейте, направих data base в SQL Managment. Използвайки entity и я добавих към windows forms проект. Програмата тръгва на моето PC, но не и на друг. Не съм много запознат, но мисля, че това се получава, защото базата данни не пресъства на другия PC. Как да направя така, че базада данни да се генерира на другия комютър или да се зарежда от exe-то?Отговори0
Имаш няколко възможности:
1. Експортваш и импортваш на другия комютър
2. Използваш Code First подхода.
3. Променяш дизайна на приложението си да консумира сървиси, а не директно да си взаимодейства с базата.
4. Може да ползваш и SQLite.

от Teodor92 (13062 точки)


0
Сега ще ги поразуча. Опитвам се да го направя с public SqlCeConnection cn = new SqlCeConnection(@"Data Source = C:...\database.sdf"); , но как да извлека .sdf?

от mirko123 (52 точки)

0
Чакай, не използваш ли Entity Framework ?

от Teodor92 (13062 точки)


0
  1. Във Visual Studio отиваш на Solution-a даваш дясно копче и избираш Enable Nuget Package Restore и му даваш yes. След което като го качиш на другия компютър избираш Manage Nuget Package for solution и някъде ще ти каже че има пакети, които трябва да restore-неш.
  2. Отваряш SQL Managment Studio отиваш с дясно копче в/у базата от там Task>Generate Scrits... Цъкаш Next, Next и при Set Scripting Options отиваш в Аdvanced и търсиш някъде Types of data to script и избираш Schema and data, ако искаш базата с данните. След което то ще ти генерира един <файл>.sql и тоя файл си го пускаш като заявка във SQL Managment Studio на другото PC. 
  3. Друг вариант да си копираш възстановиш базата е през Visual Studio, това обаче няма да ти възстанов данните. Отиваш на диаграмата на модела, от там дясно копче и си избираш Generate Database From Model..

от d.georgiev.91 (813 точки)