За форумната активност и бонусът до 5% към крайната оценка.


8

Здравейте,

Знаем схемата, която ще оформя крайните ни оценки тази година: 

Exam – 65% 

Team work – 10%

Attendance in class – 10% (получават го само присъствените курсисти)

Homework + evaluation – 10% + 5%

Forums activity – bonus up to 5%

Helping the other students – bonus up to 5%

От стари теми разбрах, че в един приказен момент ще изпратите точките от форумната ни активност към акаунтите ни в Студентската система, за да изчисли крайната ни оценка.

Първи въпрос: Колко време след изпита приблизително се случва това? 

Втори въпрос: Флаговете и минусите намаляват ли форумните ни точки? Сътветно - плюсовете увеличават ли ги и имат ли някаква тежест? Ако отговорът ти е избран за Best Answer има ли облаги в точките. И на последно място - има ли значение и оценява ли се колко плюсове и минуси си дал?

Трети въпрос: На какъв принцип се изчислява колко от петте максимални процента ще вземем?

От изключителна важност да знаем следното: няма нужда  потребителското име от форума и това от Студентската система да съвпадат, но е НЕОБХОДИМО да си се регистрирал с ЕДИН И СЪЩ ИМЕЙЛ, за да ти се пренесе коректно активността. Ако не са ви еднакви - има опция да ги смените. Също така не се препоръчва да използвата имейл в АБВ.
Отговори6

"Втори въпрос: Флаговете и минусите намаляват ли форумните ни точки?" - На секундата минуса намалява форумните точки с 20 т., а плюса ги увеличава с 20 точки. Флаговете нито увеличават нито намаляват форумните точки, защото ако имаш 10 т. за отговор на въпрос и е флагнат и после изтрит въпроса, то 10-те точки, които са ти дадени за отговора на въпроса ти се приспадат. "Трети въпрос: На какъв принцип се изчислява колко от петте максимални процента ще вземем?" - На принципа: сравнява се твоята форумна активност с тази на другите и така ти се опредля процента, т.е. сещаш се за принципа: "Колкото повече, толкова повече!" :)


от Opteronic (1153 точки)


0
Правилно. Току що ти ги вдигнах с 20 :)

от saykor (8845 точки)


0

Няколко дни след изпита в профила в Студентската система се вижда общата сума на точките за съответния курс и мястото в класирането. Също така има информация дали изпита е "Невзет","Взет" или "Взет с Отличие". Разбивка по точки няма да има, всеки може приблизително да си изчисли точките по приложената от теб горе схема, но точно колко точки за кой компонент няма да стане ясно, защото не се знаят компонентите:

Team work – 10%

Homework + evaluation – 10% + 5%

Forums activity – bonus up to 5%

Helping the other students – bonus up to 5%


от anilak (1134 точки)


2
Никой не знае точно как и по каква схема се получават точките от форума към оценката накрая (да не се бъркат с точките от постовете, които видимо всеки си трупа във форума)... Има предположения, горе-долу как се получава, но никой със сигурност не знае каква е точно схемата, за да няма тънки сметки и наговаряния между студентите.
Със сигурност се гледат всички компоненти от участието ти във форума и вероятно се изчислява по някаква формула. Т.е. ако постваш смислени неща, които хората оценяват с плюсове - несъмнено и бонуса ти към финалната оценка ще е по-голям, или поне така се предполага.
Иначе на въпроса, защо не се препоръчва да се използва пощата в АБВ - щото е скапана и проблемна :)

от Matrix (2857 точки)


11
Като цяло тези с неща които те ангажират допълнително от академията (форумна активност, домашни, проверка на домашни и т.н.) са доста добре измислени. Но за формната активност имам леки възражения. По добре ще ше да е ако не всеки коментар ти вдига рейтинга и ти носи бонус към крайната оценка, а само тези които са били полезни. Тоест по-редно е да се дават бонуси на хората които са получили определен брои положителни вота. Защото всеки втори идиот може да влезе в форума и да спами като ненормален и в крайна сметка да се възползва от тези привилегии, а в същото време има съвестни хора които пишат само ако има какво да кажат и естествено техният рейтинг е доста по-малак.

от stoili (190 точки)


0
Забелязвам, че на всеки въпрос има по няколко почти идентични отговора. Това според мен се прави само заради форумната активност, просто няма никакъв друг смисъл :)


0
Моето обяснение е абсолютно същото. В стремежа си да получиш въпросният бонус започва да търсиш теми в които да поставиш някакъв коментар и е малко ... да кажем кофти.

от stoili (190 точки)0

"По добре ще ше да е ако не всеки коментар ти вдига рейтинга и ти носи бонус към крайната оценка, а само тези които са били полезни."

"Забелязвам, че на всеки въпрос има по няколко почти идентични отговора. Това според мен се прави само заради форумната активност, просто няма никакъв друг смисъл :)"

"Така е, и докато не се махне това условие за "форумна активност" няма да се оправят нещата. Това определено не е начина. Насила нищо хубаво не се постига!"

Както казах, никой не знае с точност как работи формулата за получаване на бонус точките от форумната активност. Или поне я няма официално оповестена някъде, което е разбираемо, за да няма наговаряния и шмекерии. Вероятно в нея се взимат под внимание всички компоненти - и колко UP-а си получил, и дали е имал отговор, който да е избран за "Най-добър", и минусите които получил със сигуност и те си влизат в някакъв вид формула, която изчислява накрая бонуса от форума... Така че хората са си го измислили...

Относно тактиката с оспамването на форума, мисля че тя е абсолютно излишна... Това, че има хора, които отговарят на всеки втори пост, не значи че го правят в името на това да си докарат едните 10% бонус...Вероятно просто имат повече свободно време от други и  искат да помогнат с отговори на повече хора - в крайна сметка това е смисълът на форума и затова се дава и бонус на такива хора!!!

Лично аз от мойте скромни наблюдения съм установил, че спаменето като подход изобщо не е необходим и далеч не е единствения начин за получаване на бонус точките.!!! Аз лично съм си изкарвал пълни бонус точки от форума и без да ми се е налагало да го спамя...

По моему два-три смислени поста на седмица, които да докарат съответно и някой и друг UP са абсолютно достатъчни за почти пълния бонус от форума.


от Matrix (2857 точки)


0
изпревари ме :) прав си - читави отговори и best answer е тайната :)

от arabella (2576 точки)

0
Първоначално се приготвих да ти отговоря на това което си писал, ама като погледнах предния отговор... ами ти си типичен пример за това как се правят излишни и повтарящи се отговори във форума, как вместо да се коментира там където е започнал разговора се отваря нов на друго място, накратко СПАМ. Четири човека коментираме по-горе, а ти вместо да си добавиш мнението там реши да направиш нов отговор, и не стига друго ами и копираш коментарите, и даже сам си казваш че вече си го написал това което пишеш... Какво да коментираме наистина... между другото флага и минуса ти са от мене (за разлика от повечето хора тук аз винаги информирам за подобни неща, освен това ясно съм посочил и причината).

от Flystar (1171 точки)