Въпрос за дистанционна работа с Magento


1
Никога не съм работил с каквато и да е CMS.Имам познат на който е-магазина му е на Magento.Искам да му помагам да си пълни сайта,че го обновява .Обаче много ми е далече офиса му и въпроса ми е мога ли от вкъщи да работя по сайта му?Какво трябва да имам инсталирано на моито ПЦ и т.н.?Изобщо какво е нужно за целта и възможно ли е?Отговори0
Да, възможно е.
Необходима ти е "стандартната" конфигурация. Текстов редактор, интернет, FTP клиент и да разбираш какво правиш. Защото ако сгрешиш може така да му омажеш магазинчето че да имаш безсънни нощи.
Магенто по-сложна CMS и е препоръчително първо на Локалхостта си да я инсталираш. И съответно да я деинсталираш. Поне 2-3 пъти. Така ще си имаш поне малка представа за начина и на работа.
ПП: Необходимо е също така да ти се кажат хоста, името на потребителя и паролата за да можеш да направиш връзката. Не ти препоръчвам обаче сам да се "пребориш". Потърси някой който има поне 1 година опит с CMS-ите.

от Dobromir (777 точки)


0
От къде идва самата опастност да му омажа магазинчето,защото сайта е почти готов,но е останала "хамалогията"?Примерно към някоя стока да се добави дроп даун за избор на цвят и съответно да се направи така,че при избор на цветът от дд менюто да се сменя и картинката.Според мен не е сложно,но не мога да преценя дали има риск.Сайта в момента не е пуснат естествено,защото не е готов.

от gibson58 (0 точки)

0
Опастността от грешка ВИНАГИ идва оттам откъдето най-малко я очакваш. Аз лично си имам своите моменти на разсейване и съм правил големи гафове. Затова пък винаги съм имал човек, който е врял и кипял в подобни ситуации и ме е ментърствал (коучвал). Дерзай!!! Но бъди готов ако нещо сгафиш да си признаеш грешката и да си платиш "цената" й. Има форуми за Магенто - регистрирай се там и ще научих страшно много практически неща. Няма нужда да питаш за топлата вода. Там хората директно ще ти обяснят за бойлера. Аз за съжаление в момента толкова мога да ти помогна.

от Dobromir (777 точки)