Тест и изпит по PHP - организация


15

Здравейте на всички! Извинявам се, ако темата отчасти се препокрива с други такива.

Обръщам се към организаторите от Телерик академията и кам всички, от които зависи провеждането на финалните изпити. Аз лично се уверих, че има нужда от предварително оценяване преди изпита накрая.

Но моля да се помисли върху организацията на изпитите. Голяма част от участващите не са от София и пътуването два пъти до столицата не е по силите на много от нас. Затова моля да се направи по-удобна организация на изпитите, в крайна сметка колкото се може повече да са удовлетворени smiley

Има много предложения този тест да бъде проведен онлайн. Аз лично предлагам тестът и изпитът да бъдат съседни дни (защото някой от тях може да успее да се проведе в рамките на един ден). Разбира се, могат да изникнат и по-подходящи предложения.

В края на краищата не сме ние тези, които решаваме (и може често да ви се качваме на главата laugh), но моля да бъде взето такова решение, удовлетворяващо най-голямата част от участниците!
Отговори9
Моето предложение е за присъствен тест, но автоматизиран - попълваш го и накрая си виждаш резултата. И примерно час по-късно започва изпитът за тези, които са минали теста. Не че има значение за някого, но при две различни дати (несъседни) аз също отпадам.4
Здравейте!
Предложението на Рали е много добро, но няма как да се реализира.
Идеята на теста е да се отсеят куристите, които да бъдат допуснати до изпит. Задължително би следвало да бъдат на машини на Академията, за да сме на равни начала. Обаче всички забравяте факта, че има около 50 компютъра, на които може да се правят тестове. И това по груби сметки прави 13 групи разпределени в няколко дена :)
И един съвет към тези, които ще се вредят за тест. Запишете се за възможно най-късна дата. Дотогава всички въпроси ще са "изнесени". Не мисля, че има кой да измисли толкова много въпроси за толкова кратко време.
Успех на изпита,
Диди7
Имам молба към организаторите на курса - нека да обявят точните дати на теста и изпита по от рано, защото трябва да се планират отпуски.

от bakalov85 (604 точки)


0
Четох някъде някой да казва, че тази седмица ще се обявят. Дано да е по-рано, а не в петък чак.

от desislavaiv (292 точки)

0
Здравей колега, точно това мислех да питам... кога ще са точните дати, защото трябва да се пускат отпуски. Ти малко си ме изпреварил... И още един въпрос - кога ще е точната дата (ако е една) или ако са повече, както се коментира на други места (ще има дати от понеделник до петък за всяка група), кои ще са те, че това от 25-30 ноември хич не ми харесва. Все пак всеки ще иска да мине в последните дни, да не се получи така, че да се явим на датата 100 човека и да не можем да минем на теста. Казвайте предварително, най вече за тези извън София (като мен), че и път трябва да се планира.

от prokopiev (0 точки)


2
Аз предлагам теста и изпита да се в два поредни дни един след друг, мисля че ще е поудобно на всички, вклучително и на тези който са онлайн и живеят изъвн София.0
За тези, които са извън София ще им е удобно теста и изпита да са в един ден, а не в два, па макар и съседни :)

от lamerko (1141 точки)

0
Аз съм съгласна и на два съседни дни - по-добре една вечер на хотел, отколкото две поредни седмици по пътищата + транспортни разходи.
0
И аз да се включа с молба, датите за теста и изпита да са удобни не само за хората, които посещават курса присъствено, а също и за тези които са онлайн. Винаги ще има прецакани и недоволни, но ако се може бройката им да бъде намалена до минимум.
Аз ще споделя мнение, как може би ще е най-удобно да се проведат теста и изпита:
Датиде да се разпределят на 2 - за онлайн и за присъствени курсисти. - За тези които са присъствено, датите да са през седмицата. Разбира се, ако датите са удобни и за хора от онлайн курса, да могат да се явят също. - За тези които са онлайн, датите да са събота/неделя. Както се разбра, има доста хора които работят или не са от София. Това е и една от причините им, да запишат курса онлайн - да могат да го съчетаят с ежедневните си ангажименти. Или поне да е късно вечер през седмицата.

от Valentin88 (0 точки)


0
Някой от Телерик чете ли тези неща изобщо. Благодаря за предоставения безплатен курс, но ще е добре да завършите качествено добре започнатата работа и да внесете малко повече организация и яснота по процеса на изпита.
Благодаря и поздрави.

от d3nyy (22 точки)


0
Моля хората, които отговарят за организирането на изпита да изнесат някаква информация за датите, защото трябва да се плануват отпуски. Хората, които не са от София трябва и да пътуват.

от dessy.tomova (151 точки)


10
Датите за изпита са:
27.11 - тест - 6 групи, 20-30 въпроса за 50мин.
04.12 18:00-22:00 - изпит - дописване на даден код с цел реализиране на няколко задачи

от bgatev (1491 точки)


0
Много благодаря за поста :) Радвам се, че не се налага да чакам до утре, за да разбера какво се случва.

от batebobo (235 точки)

0
Това окончателно ли е?

от dessy.tomova (151 точки)