Как да импортирам веркторно изображение в xaml формат в проекта си?


3

Здравейте,

подхванал съм да правя част от проекта за ООП и се запънах на една не толкова важна част от проекта, но все пак ме човърка.

Искам да вкарам векторно изображение в проекта си. Прочетох доста из нета и разбрах, че неможе директно да вкараме SVG или EPS или друг векторен формат в проекта, а трябва преди това да го конвертираве в xaml форат. С това се оправих. Успях да намеря начин за конвертиране на векторно изображение в xaml формат, но след това запънах на момента в който трябва да вкарам самото изображение в проекта.

Прочетох следната статия: http://learnwpf.com/post/2006/06/04/How-do-I-Include-Vector-Based-Image-Resources-in-my-WPF-Application.aspx

Тук всичко е обяснено добре, но обяснението за самото вкарване в проекта въди към линк, който не работи.

Потърсих информация в stackoverflow и намерих следните решения, които аз лично не успявам да подкарам: http://stackoverflow.com/questions/10405339/loading-vector-graphics-from-xaml-files-programatically-in-a-wpf-application

http://stackoverflow.com/questions/1107334/using-a-xaml-file-as-a-vector-image-source

Та въпроса ми е:
Ако имаме векторно изображение в папка images/vectorImage.xaml - Как да заредя това изображение в проекта си ?

Ще се радвам ако някой обясни като за идиот, понеже за първи път се сблъсквам с xaml :)

Благодаря предварително.


в C# OOP от nzhul (3415 точки)


Отговори0
http://stackoverflow.com/questions/13292179/best-way-to-use-a-vector-image-in-wpf - Това пробвал ли си го ?

от Yordan.Bonev (780 точки)


0
То проблема е в това, че аз не знам целия синтаксис как е. Хората са написали - "Сложи това в твоето ResouceDictionary", като се предполага, че знам как се прави ResouceDictionary и знам къде се слага, ама аз съм толкова бос, че незнам дори къде да го напиша това. В ли или над него - уф утре ще питам някой на лекцията. Иначе изглежда правилно това, което си ми пратил, но явно аз не знам как да го подкарам.

от nzhul (3415 точки)

0
Я пробай ето така, мисля че се получи :) http://pastebin.com/19aQSUCY

от Yordan.Bonev (780 точки)


1
Въпросът ти ме заинтригува и и аз боднах тук-там да прочета. Виж какво намерих – http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa984367(v=vs.71).aspx . Ако съм разбрал правилно какво точно те спъва – не можеш да добавиш изображението към проекта като ресурс, мисля, че това ще ти реши проблема? :)

от varbanoff (2325 точки)