Програма за обединяване на множество C# файлове в "BGCoder" формат


46

Здравейте, колеги! Във връзка с подготовката за изпита по ООП, един колега ме светна и реших да си напиша програма, която да обединява файловете от проекта ми. Може и да има вече някакви подобни, но ми беше интересно да си направя сам. Не е толкова сложно да си добавиш лично файл по файл, но на изпит времето си е ценно.

Тествах я на задачите от подготовката и работи добре. Ако някой иска да я ползва или тества може да я свали от ТУК.  Ето и кода в GitHub. Не очаквайте много откъм дизай и някакъв прекрасен код :D

Edit: по случай уместната забележка на колегата Бойко, че програмката е билдната на .NET 4.5 и някъде крашва, качих ребилд на .NET 4. На по-ниска версия няма как.
Отговори10

Здравейте, та покрай  колегата Николай Николов, и на мен ми стана интересно и се хванах да напиша подобнa програма. Ето какво сътворих:

Код

Download

И да споделя някой нейни особенности, които трябва да се е изкусорят, но за изпита ще ни свърши работа.  Заради тези, които обичат да си пишат класовете и  интерфейсите в отделнии папки(като мен), namespace-а се запазвва и се записва преди всеки отделен клас. Не съм сигурен дали това бави, на някой тестове ми забави, но мисля че е от натовареността на сайта тогава.

Иначе какво прави програмата – натискате Browse и избирате директория от вашия компютър. В нея програмата търси за .cs файлове и намерените ги записва в списък. После изчиства using-ите и ги запазва в масив, а другата част от кода я пъха в нов лист. Накрая обединява двaтa списъка в текстов файл и го записва на декстопа ви. С натискането на бутона Unify, файла се отваря автоматично.

Тествал  съм програмата на 5 от изпитните задачи по ООП, всичко е ок, изкарва си максимума в BG Coder.

Дано ви е от полза:)

Edit: Програмата търси най- много в две директори. Пример за по - точна представа - избирате името на проекта и търсите там. Ако върте има и други папки(например NewClasses, Interfaces), търсенето ще е успешно също.

Но ако например, дадете да ви търси в целия D -диск, няма как да стане тогава.

Edit2: Текстовия файл,който се показва след изпълнението на програмата трябва да се трие след всяко нейно използване.


от wooden_jesus (2128 точки)


0
А как става схемата ако примерно cs файловете не са ни в една директория, както примерно при WarMachines задачата? Трябва ли да преместим всички класове, за да направим врътката?

от stambeto09 (425 точки)

0
Няма нужда. Виж Еdit-та. :)

от wooden_jesus (2128 точки)0
Колеги, знаете ли дали за изпита по ООП ( който ще се проведе на 05.03.2014) ще е нужно да обединяваме всички класове в един файл или не ? Идеята ми е да сваля ли приложението посочено по-горе или няма да ми е нужно. Благодаря предварително .

от geniusvil (192 точки)


0
Здравей, Жоро каза, че още се разработва тази част от сайта и не е ясно дали ще е готова за изпита. Може отново да се наложи обединяване на файлове. Няма нужда да се безпокоиш, защото ще ви сложат в архива за изпита и работеща програма.


0
Благодаря за бързия отговор.

от geniusvil (192 точки)