Думи на английски в мр3 формат от нета?


0
Много благодаря за ценните съвети!
Всъщност, идеята ми е да си качвам думички на ем пе тройката и да ги прослушвам периодично през деня.В момента го правя, но думите си ги записвам собственоръчно.Но при това положение може изговорът да не е съвсем точен.Затова търся думи в mp3 формат от нета, които да записвам на ем пе тройката и така...

в Други от slai55555 (0 точки)


Отговори1

Здравей, можеш да използваш този сайт за изговарянето на думите :

http://text-to-speech.imtranslator.net/

(Обикновен text to speech, има и много сходни на него в Интернет, този е само пример)

И паралелно да записваш звука с TotalRecorder, която и да е друга програма или както намериш за удобно :)


от staccobain (834 точки)


1
Съветвам те да не слушаш думи извън контекст. Произношението до голяма степен е до ритъма на езика. Сваляй подкастове и аудио книги. Даже да не рабираш всичко, ще ти е много по- полезно. В сайта на BBC и в Pirate bay ще намериш много материали.

от popadiq (10 точки)


2

Аз имах същия проблем като теб и ползвах това

Идеята е, че първо ти пускат един проститчък диалог и след това бавно ти обясняват дума по дума всичко от диалога. След което ти го пускат отново на нормална скорост.

След два месеца слушане в метрото на отиване и на връщане от работа мога да кажа, че вече спокойно си слушам филми и т.н.


от wnvko (3123 точки)


0
Не е точно това за което питаш, но може да ти помогне с произношението - Rosette Stone. Има много упражнения в които слушаш, говориш, отговаряш на въпроси и не можеш да продължиш със задачите докато не произнесеш думата правилно. На мен ми помогна с Испанския. Знаеш от къде да я дръпнеш ;)
ПС: Погрешка оставих коментар вместо отговор. Извинявам се

от GeorgievG (85 точки)