[C# 1] Формат на условията за изпита - Word (doc, docx)


19

Здравейте колеги,

Тъй като взехме ново решение за начинът, по който ще ви раздадем условията на изпита, правя нова публикация с финалната официална информация по въпроса.

Условията на изпита ще бъдат в електронен формат, за да спестим негативния ефект върху околната среда от печатане на четирицифрено число листи.

Форматът ще бъде Word (doc, docx) като в мрежата има доста софтуер за четене на такива файлове, измежду които:

Съветваме ви да се сдобиете със софтуер, отварящ .doc и .docx формати преди изпита, защото на изпита скоростта на Интернет връзката ви може да спадне драстично, заради големият брой ползващи.

Също така ви съветваме да си донесете листи и химикал, за да си разписвате задачите, като ще ви помолим след изпита да ги вземете със себе си (или да ги изхвърлите) и да си "почистите" работното място :)

Поздрави,

Жоро
Отговори2
Не е добра практика така в последният момент да се обявяват промени, но пък надали един .doc файл би затруднил когото и да било от участниците.
И браво за пестенето на излишна хартия!

от snowstorm (217 точки)


2
Браво! Добра инициатива. Трябва да се мисли за околната среда,а така мисля,че и за нас ще бъде по-удобно, понеже можем да си копираме формата на очакваните изходни данни.

от mita4itu (1969 точки)


3
Ако някой пожелае хартиен формат ще може ли да се сдобие с такъв?
По-лесно е да се ползва, отколкото да прецъкваме от прормама в програма,а също може и записки по текста да се правят.

от geniusvil (192 точки)


10

До geniusvil:

"Ако някой пожелае хартиен формат ще може ли да се сдобие с такъв?

По-лесно е да се ползва, отколкото да прецъкваме от прормама в програма,а също може и записки по текста да се правят."

Айде предложи как академията да прецени на колко хора като тебе "прецъкването" ще им е неудобно, за да знае колко листа да принтира. Или като почне изпита и като стане ясно колко са претенциите, тогава да изтичат да ги изпечатат?!? Ми то така се губи идеята на самата промяна. Айде вземете се малко в ръце и стига се чудихте какви глупости да питате и поствате...


от yotov_uktc (416 точки)


0
Колега, отговорът ти е доста правилен и ти благодаря че посочваш причините, но моля те, нека следващия път да е с малко по-спокоен тон :)


0
Наистина е малко прекалено, но имам чувството че темите и отговорите във форума се превъртат като секундите на соц часовника на централна гара :")

от yotov_uktc (416 точки)5
Това е наистина едно много добро и практично решение. Сега за C# 1 много хора няма да могат да го осъзнаят, но тези които стигнат до ООП-то ще разберат колко е важно да имаш задачите в електронен формат. На този изпит inputa-a ще ви е няколко цифри на няколко реда, обаче по-нататък задачите ще станат с input цяла страница команди. Така, че недейте да хленчите без причина а си направете усилието да инсталирате някоя от безплатните програмки.

от smvalkov (596 точки)


2
Няма толкова страшно, дето се вика ако някой няма с какво да отвори doc/docx - качвате си го в Google Drive и сте готови :) Аз така правя като ми се наложи.
:)

от KOCTEHYPKATA (5259 точки)


0
Мисля че skydrive е по-добра алтернатива. Все пак на M$ e :). Силно го препоръчвам за power point защото с Drive малко грозно става :).

от emil.venkov12 (1553 точки)

0
Тези подобни програми на Дропбокс не бяха ли забранени на изпита....?

от lithical (0 точки)2

Принципно подкрепям идеята условията на изпита да бъдат в електронен формат. Тук има тема за алтернативи на Microsoft Office. Който иска може да погледне за допълнителна информация.

 

от Opteronic (1153 точки)


2
Инсталирах си Word 2 PDF Converter за всеки случай. Готина програма. Четенето на PDF файлове (не с adobe reader) винаги ми е било по-удобно от doc.
Все пак, ако не е пречка, ще може ли да добавите въпросите и в PDF формат, като алтернатива?

от skaniol (90 точки)