NTLDR is missing - при опит за инсталация на Win 7 с USB флашка


0
Купих си нов лаптоп "HP 250 G1 Notebook PC" с инсталиран Ubuntu (което едва ли има връзка със ситуацията).
Искам да му инсталирам чрез USB флашка лицензиран Windows като втора операционна система. За тази цел използвах официалния софтуер на Windows - Windows 7 USB/DVD download tool, за да направя флашката ми bootable. Програмата успешно завърши копирането на файловете.
Нагласих boot manager-a в BIOS-а, за да зарежда първо USB Diskette on Key / USB Hard Drive. За всеки случай избирам и F9 при зареждане на BIOS, за да избера отново USB. То между впрочем излиза с името на марката, т.е. BIOS-ът го разпознава. Между другото проверих и излиза, че BIOS-ът ми е най-новата версия и не се нуждае от ъпдейт.
И сега идва проблемът. Вместо да тръгне инсталацията, ми дава следната грешка: "NTLDR is missing. Press CTRL + ALT + DEL to restart.
И няма оправия. Значи би трябвало флашката да е наред, би трябвало BIOS-ът да е наред... И нещо ми се изплъзва... Моля за идеи.
P.S. Мога да инсталирам и от диск или по друг начин, но за educational цели се мъча да го подкарам така.Отговори0
Като знаех какво да търся вече, намерих проблема. От 32-битов Уин съм се опитвала да създам 64-битова инсталационна флашка. Трябваше да сложа bootsect.exe в папката на Windows 7 USB/DVD download tool и всичко мина успешно. :)

от Galya (786 точки)


1

NTLDR е Windows bootloader-a. Ако ти каже че го няма проблемът е в устройството, което се опитваш да бутнеш - в твоя случай флашката. Пробвай някой друг начин за създаване на bootable флашка (например: http://www.wikihow.com/Create-a-Bootable-Windows-7-or-Vista-USB-Drive)


от gallumbits (2371 точки)


0
Мерси за инфото. Важно беше да знам от кое е проблемът... Явно от факта, че използвам Уиндоус софтуер на първо място : ))

от Galya (786 точки)

0
Или може би явно от предкомпютърното у-во :)

от lamerko (1141 точки)0
Интересно - не знаех, че съществува такава несъвместимост и вероятно ще ми е полезно да го имам предвид. Може би защото от достатъчно дълго време ползвам повечко оперативна памет и винаги съм клонял към 64 битови версии на всяка една операционна система, която съм ползвал.
По-долу е една много хубава статия, към която се връщам от време на време, когато си качвам Уиндоус самичък на флашка:
http://arstechnica.com/business/2009/12/the-usb-flash-drive/
По-горе казвам самичък, защото по-често ползвам подобен туул, за качване директно на множество операционни системи на флаш устройство като този:
http://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/
Поздрави.

от ttanev (215 точки)