Всички условия, авторски решения и тестове от изпитите по C# Част 1


49

Здравейте, колеги!

Това са всичките условия, авторски решения и тестове от изпитите по C# част :

Вариант 1 (2013-12-05)

Вариант 1.1 (2013-12-05)

Вариант 2 (2013-12-06)

Вариант 2.1 (2013-12-06)

Същите архиви ги има в студентската система. Имате право да коментирате на воля. Състезанията са пуснати за упражнение в BGCoder.

Оценяването на домашни продължава до 9.12.2013 г. 10:00 AM. След това ще правим крайно класиране за курса и ще получите e-mail с повече информация и детайли за следващите занятия в академията.

Ако имате въпроси, можете да ги задавате тук.

Поздрави,

Ивайло
Отговори9

Ето ги и моите задачи. Не са кой знае колко хубаво написани, но дават 487/500  (вариант 1). Гърми ми само 7-ми тест на 5-тата задача:

1.  American Pie

2. Apples and Oranges

3. Binary Digits

4. Easter Mister

5. Bit Tower of Doom


от kris4o1993 (3555 точки)


0
Гърми щото муув-ът ти не е в ред. Ако му кажеш муув в позиция в която няма 1-ца и отляво няма 1 и отдясно няма 1, тогава трябва да сложиш там 1, а ти не го правиш.
Правиш проверка само дали е на първо място и няма вдясно или е на последно и няма вляво, но може да е някъде в средата и да няма отляво и отдясно. Тръст ми, дебъгвах го същото последния 1 час :D

от ilovehomework (200 точки)

0
Хаха, да аз го видях вчера и се зачудих дали не е това :D Мерси все пак, значи със сигурност е това... толко ме хвана яд че за 1 тест не станаха максималния брой точки... :D Но няма значение, важното е, че минаваме ^_^

от kris4o1993 (3555 точки)0
Кога започва C# 2?

от lithical (0 точки)


0
Следващата седмица.

от ivaylo.kenov (30760 точки)

0
нещо като дати може ли да ми кажеш?

от lithical (0 точки)1
Ааааах заради едното
if (x < 0) x = 0;
изпуснах 500те точки, направо не мога да повярвам, че 2 часа зяпах и не видях, че това е проблемът за последните 3 теста...
Трябваше да споделя някъде... тцтц, толкова ме е яд :|

от georgiwe (720 точки)


0
Колега, дет се вика и 450-470 (или там колкото имаш) точки не е малко, а е достатъчно да продължиш :D Така че няма какво да те е яд ;) Иначе накрая на изпита (поне при мен беше така) мозъка ти спира и е нормално да не виждаш и намираш дреболии.

от skaleesin (0 точки)


0
А в понеделник вечер ли да чакаме резултати дали продължаваме присъствено или не?

от dsmiteva (42 точки)


2

На коя група задачите ви се струват най-лесни и според вас, на коя група се е паднала късата клечка, ако може така да се каже?


от Matrix (2857 точки)


0
Първия ден, сутринта бяха най-лесни.

от ilovehomework (200 точки)

0
5ти сутринта беше елементарен изпита сравнение с 6ти вечерта ...
3

6 декември сутринта:

250/500

Не си поствам решения защото контеста е заключен и не мога да си видя кода :(

1. 3-6-9 - Тая задача я докарах без проблем до 80 точки и до там така и не разбрах защо не ми дава 100 точки, пробвах с Big Integer пак нестава.

.2. The Horror - 70 точки същата история и тук не разбрах от къде не ми дава пълния брой.

3. X Expression - 0 точки пробвах от интернет намерих чрез JavaScript 2 реда код, при обикновени пресмятания работеше, но с примерите даваше съвсем други отговори.

4. Diamond Trolls - 100 точки  Тая задача едва някой е имал проблем с нея.

.5. Warhead - 0 точки  Дори условието не можах да разбера...

С тия 250 точки дали със сигурност ще е поне взет? 


от Ilian987 (387 точки)


0
ще е, не се притеснявай

от wooden_jesus (2128 точки)

0
вече можеш да си видиш кода

от Opteronic (1153 точки)6
По принцип когато се подготвях за изпита решавах задачи падали се минали години и в почти всички случаи изкарвах 300 точки .Решавах 1 , 2 и 4 та задача другите не , толкова точки очаквах и на изпита ,но не -имам 170 точки .Реших 2 ра и 4 та но на първа условието беше доста трудно разбираемо какво се иска .Сега като гледам решението е било толкова просто и ме е яд ,ако знаех че е това щях да го направя без проблем. За другите изпити ще е добре условията да са по ясно написани . Защото това все пак е изпит в който се проверява дали знаеш да програмираш а не дали можеш да дешифрираш условия.

от Svetoslav1987 (1061 точки)


0
приятел, ако всички можехме да решим 5-те задачи за 500, няма да има смисъл да се провежда изпит! Сега си наясно, защо едно от условията за приемане в Академията е да държиш приемен изпит по английски. Ако сега ти се струва трудно да разчетеш условието на задача от един лист, какво ще правиш когато ти дойде спецификация на английски от 300 страници нагоре?!

от redOne (0 точки)

0
Не ми е труден английския , както не ми беше трудно да разбера условията на първите задачи от предните изпити и да ги реша и на български да беше нямаше да го разбера. Много увъртания да се каже нещо просто. Не знам човек ако е шеф така ли ще обясни на служителите си как да изпълнят дадена задача или ще им го каже кратко точно и ясно. Така трябваше да е и тази задача , колкото и трудна да е за направа да е ясно обяснено какво се иска.

от Svetoslav1987 (1061 точки)2

Четвъртък сутринта. Доста лесни задачи. Ето пета. Ужасно написана, но просто написах първото, което сработи. Останалите са прекалено straightforward. (не че тая не е...)


от ilovehomework (200 точки)


0
Много ти е добре написана, аз на петата бях декларирал променливи за дефендърите и после реших да мина без тях, но ги оставих за всеки случай, ако тръгне да гърми да ги ползвам.. и като не гръмна, реших да не пипам нищо и ги забравих ей така да си висят :D

от Rusekov (971 точки)

0
браво на теб. Без да изкарвам пресмятанията на бройките и сумата в отделни методи вървя в същата посока за решаването на тази задача. Една идея от мен - в условието е казано (най-накрая :) за което ми се наложи да преправя кода) че лордовете умишлено могат да саботират рицар и да го накарат да падне от кулата (т.е колона -1 или 8). Затова почнах от тази проверка, а останалите проверки за kill/move ги вкарах като nested if. Същия резултат, но съкращава кода в if() и става по-четимо :) Още едно съкращаване на кода беше че пресмятам общия брой рицари в момента на "посяването" им, а в логиката броя мъртвите. След това е ясно как се смятат оживелите :)

от redOne (0 точки)


2
Изпращам моето решение, което се оказа напълно работещо: http://pastebin.com/N99YhEkF на задачата Problem 5 – Game of Page. Грешката е че резултата се изисква в 0.00, а това не е описано в условието., т.е. когато няма купени бисквитки да се изпише 0.00. С корекцията Console.WriteLine("{0:0.00}", number * 1.79); задачата работи вярно. Задачата беше решена за около 40 минути и после 2 часа да се търси грешката. Жалко...

от dalex (49 точки)


0
Същата история и при мен с тези нули. Разликата, че аз просто се отказах и си тръгнах. Сега като разгледах тестовете ми направи впечатление, че ми гърми с отговора, когато се пита what is и една единичка в някой от крайща, примерно 0,15 и се твърди, че е crumb, което не става много ясно от условието дали трябва да трохичка или просто счупена бисквитка. :/ Мисля, че като цяло задачата не беше трудна, просто условието беше така написано, че да се чудиш кое, как, кога и защо. Ама нищо де, като е лесно, не е интересно.


0
И аз така, само че за намиране на грешката време не ми остана, пък и сигурно и цял ден нямаше да ми мине през акъла. Според мен не е нормално 7 от 10 теста да са с нулев отговор. Нали трябва да обхващат максимално много възможни варианти, частни случаи и т.н., а не заради една запетая(която може и да се подразбира, но никъде не го пише в условието) да губиш 70% от задачата.

от martin.dzonov (215 точки)


6
Не съм сигурен ,че трябва да се притесняваме за къси клечки и прочие понеже получих отговор относно голямата разлика в трудноста през различните дни. Ивайло ми отговори следното
"Резултатите се скалират спрямо крайните резултати, защото знаем, че може да има разлика в трудността"
Може аз да не съм доразбрал , но не мисля ,че има нужда да се притесняваме от това колеги :) Спокойна нощ на всички !

от Ob1To (40 точки)