ООП Есен 2013 - Отборните ни проекти


11

Здравейте!

Предполагам, че ще е интересно на всичи да видим кой какво успя да сътвори за отборните проекти.

Отбор "Ametrine"

Емил Славов, Мартин Анастасов, Мартин Маринов

Проект - Football Stats

Програмата предоставя на потребителя възможност да въвежда и съхранява данни за играчи, треньори, рефери и клубове, след което да прави разнообразни справки.

 

За целта използваме четири основни екрана, най-информативният от които е този, който показва информацията за клубовете:

 

След като бъдат създадени играчите и клубовете, чрез бутона Add се появява нов прозорец, в който от списъка със свободни агенти могат да бъдат добавяни към избрания клуб.

От този екран пък се въвеждат данните на нов играч/рефер/треньор. Данните се валидират, така че няма начин да бъдат въведени грешни. Падащите менюта са bind-нати към енумерации:

Най-големи затруднения срещнахме с интерфейса и с първоначалното планиране. Искахме да направим нещо по-голямо - да има първенства, сезони, мачове - но за толкова ни стигнаха времето и силите.

Благодаря на колегите, които участваха :)

SVN Repohttps://code.google.com/p/football-stats/

Презентацияhttp://goo.gl/IY4JTl


в C# OOP от easlavov (4118 точки)


Отговори1

И ние имахме доста големи проекти (откъм интерфейс) в главите си, но в крайна сметка реалността е друга :) Все пак крайният резултат е задоволителен. За първи път работя по голям проект (голям само според възможностите ми в момента) от няколко хиляди реда код. И въпреки, че си представяхме много повече като крайна идея в началото мисля, че направихме добър краен продукт. 

P.S. Добра идея е да си покажем проектите в темата както беше след игрите по C#2. Да видим кой какво е направил. В момента съм на работа, но довечера бих постнал нашия проект тук . Ако някой друг от Team Rubellite не го направи преди това де :)


от Vazzzz (1380 точки)


11

Здравейте,

и аз ще споделя нашият проект.

Отбор: "Dioptase"

Участници: Борис Иванов, Мартин Николов, Мартин Маринов, Жеко Кърпичев, Поля Павлова.

Проект: Система за продаване и отдаване под наем филми, музика и игри.

Описание: Program Dioptase е програма, която би се ползвала от фирма предлагаща наемането на филми за даден период от време срещу съответна сума и продаваща игри и музикални дискове. Опериращ с програмата ще е самият продавач в даденият магазин. Постарахме се интерфейса да е лесен за работа, разбираем, и приятен.

Главен прозорец - избор между:

- Филми, игри, музика

- Клиенти /избор на клиент, добавяне на покупките от кошницата към профила му/

- Статистика /брой наети и купени артикули + приходи/

Прозозорец Филми /подобен на прозорец Игри и Музика/ - може да се търси по име, да се филтрират по жанр, при избор на филм се избира крайна дата на връщане, изчисляване на периода и общата цена.

Прозорец Клиенти - избор на клиент, визуализиране на информация за клиента. Под информацията за клиента се визуализират наетите/купените артикули, а долу вляво артикулите, които са в кошницата /избрани от продавача/.

SVN Repository: https://code.google.com/p/team-dioptase/

GitHub: http://goo.gl/aDaswc

Ще се радваме на въпроси, предложения, критики, мнения и всякакъв друг тип коментари. :>

Поздрави!


от martin.nikolov (4535 точки)


0
Като го гледах ми приличаше на Windows Store, а сте го направили на WPF? Дизайна е супер и поздравления за програмата като цяло. Определено има какво да се види : )

от stanev.plamen (1143 точки)


7

Ето го и нашия проект

Team name "Hessonite" – Cloud Reader

Hristo Bakalov, Maria Stefanova, Todor Chamurliyski, Diana Ivanova, Plamen Stanev

Идеята на програмата е потребителя да си запаметява любими статии, като му се предоставят възможности за търсене, сортиране, четене по автор, книга и т.н.

На който му е интересно може да разцъка : )

MVVM pattern (схема)

Начална страница:

Главна страница

Всички статии

Нова статия

Всички автори

Търсене

Repository URL: https://code.google.com/p/hmtdp-team-library-project/


от stanev.plamen (1143 точки)


0
Много приятен UI!

от easlavov (4118 точки)


9

Здравейте,

Ето и проекта на отбор "Diaspore"

Участници: Нина Маркова, Иван Димитров, Борислав Готов, Евгени Точев, Йордан Банков

Програмата ни е статистическа база данни на състезания по лека атлетика - включваща състезания, дисциплини, състезатели, треньори.

При осъществяване на проекта използвахме дизайн патерна Factory Method, чрез който реализирахме различните цветови теми в проекта ни.

Друг съществен плюс е записа на данни чрез сериализация в бинарен вид и достъпването им чрез десериализация, при което не е необходимо данните да бъдат сплитвани и разделяни по какъвто и да е начин.

Имплементирахме и анимация в проекта си.

Предлагам да изтеглите презентацията ни от

тук

А от тук и самия проект

 

 


от bankoff (3997 точки)


0
Подкрепяме спорта!

от easlavov (4118 точки)

0
И според нашия екип "Спорта е здраве!"

от bankoff (3997 точки)10

Здравейте!

Ние сме отбор Uvarovite и нашата програма има благозвучното име TrackTour (трактор).

Активни участници: Даниел Попов, Галя Тодорова, Ралица Стефанова.

Програмата ни на базата на предварително записани видео файл (засега само avi и MP4) и GPS маршрут в GPX формат записва нов видео файл с насложена информация под формата на уиджети (скорост, разстояние, маршрут, карта и т.н.) Тези уиджети могат да имат различни позиции, размери, цветове, шрифтове и т.н. Могат да се включат и изключват. За по-бързо, вместо рендериране на цялото видео, може да се с Prewiew 1 кадър. За съжаление засега превюто е само 3-4 пъти по-бързо от рендерирането така че ако ползвате програмата избирайте моменти по-в началото.

Това е резултата: https://drive.google.com/file/d/0B9-BhHxB4VqLNERDRnk2Smt0UGM/edit?usp=sharing

Видеото е ускорено 3 пъти

Внимание! Картата не е довършена. В повечето случаи google maps картинката не пасва правилно на трака. Освен това някои опции от интерфейса може още да не са вързани в програмата.

Това е интерфейса и превюто:


Скина на дота е Overlay Image (png с прозрачност):  https://www.dropbox.com/s/pgaapahksjmeyju/TheOverlay.png

Синхронизация:

Ако маршрута и видеото са започнали по различно време можете да ги синхронизирате в таба "Synchronization" като им орежете началото или края.


Настройките могат да се записват и преизползват а размерите и позициите са в проценти (от резолюцията на видеото), така че настройките могат да се преизползват за много видеа.

За записване на маршрута съм ползвал sports-tracker: http://www.sports-tracker.com/

Имат приложение за iphone и android

SVN: https://code.google.com/p/uvarovite/ . Кода е под MIT (open source) лиценз.

Презентация: https://www.dropbox.com/s/pupm7by1m1yt9tr/Teamwork_Uvarovite-short-small.ppsx


от dany90 (1340 точки)


0
Хубав проект ни се получи. :)

от galiato (212 точки)

0
Браво впечатлен съм!

от bgotov (1559 точки)


0

Оценките са вече публикувани в студентската система.


от ttitto (1950 точки)


0
Благодаря ти за бързата отметка, аз мислех иначе да проверя чак вечерта, сега ще информирам и отбора си.

от tsonko_genov (708 точки)


6

Team Rubellite

Не сме нищо особено откъм интерфейс в сравнение с колегите, които досега постнаха. Идеята я имахме още преди лекцията за WPF и UI на Дончо и се смяхме, когато направи демо с ToDo програма. Бяхме решили да правим същото .

Накратко програмата има няколко различни менюта:

- задача

- среща

- цел (нещо като по-голяма задача, която се състои от няколко по-малки)

- рожден ден

- бележка

Използвахме MVVM (Model-View-View Model). Накратко за всеки клас си има и модел, който се използва за връзка с xaml файла на съотвеното меню (задача, среща и т.н.). Всичко е вързано с data binding и code behind-a е сведен до минимум. Използва се сериализация и десериализация за писане и четене от xml файл, които служи за хранилище на създадените вече обекти (задачи, срещи и т.н.).

Има бутончета за създаване, изтриване, записване и сортиране. Сортирането подрежда елементите от менюто, в което в момента се намирате по приоритет (задачите например имат приоритет - спешни, важни и др.) или по дата (срещите, рожденните дни и др.). Също така има и search, който може да ви помогне да намерите нещо, ако имате по-голям списък.

Събития, които не са актуални се маркират като свършени и се задраскват. Датите за обектите, които изискват такава се взимат от календара както се вижда на скрийншота. За всеки обект, който се създава може да се сложат и тагове. Идеята ни беше да направим едно меню, в което да може да извикваш всички обекти, които имат даден таг и да ги разглеждаш така. Не успяхме да стигнем до там за съжаление.

Накратко е това. Кодът може да го видите ТУК.


от Vazzzz (1380 точки)


10

Здравейте и от нашият отбор - Peridot. Получи се много добър екип и резултатът е задоволителен.

Участници освен мен:

Стефан Миревски, Генчо Разсилев, Николай Ваташки, Роси Йорданова.

Програмата ни е органайзер, в който могат да се въведат различните видове предстоящи задачи с приоритет и краен срок за изпълнение.

Въвеждането става като се кликне 2 пъти на съответната дата от календара.

Ако сме си определили важна бизнес среща, но за съжаление ни предстои празненство по случай взетия изпит, можем да влезем в адресника и да видим начините за контакт със съответния човек :). Адресника е разделен на групи, а в групите контактите са по азбучен ред. Има индикатор за рожден ден 5 дни преди деня за всеки контакт, за който е добавена рождена дата.

 

 

Програмата може да се разшири още, но за толкова ни остана време (за сега). Надявам се да ви хареса. Линк.

 


от desislavaiv (292 точки)


2
Малко страничен въпрос, но на какво са писани тези приложения - така като гледам май е MVC(не че разбирам много) и изглежда за доста напреднали. ООП курсът не беше ли само в/у конзолата или се бъркам ?

от Hachiko (380 точки)


0
Курсът беше върху конзолата, но отборната работа за разнообразие трябваше да има и графичен интерфейс. Имахме една лекция за WPF и XAML, колкото да се ориентираме.

от easlavov (4118 точки)

0
Нещата са правени с Windows Presentation Foundation (WPF)

от nikivat (246 точки)