Android Studio


1
Здравейте!
Има ли хора, които да са ползвали IDE-то на Google - Android Studio. По-специално дали е по-удобно от Eclipse да се разработват приложения базирани на Phonegap. Ако някой има опит с това IDE, моля да сподели.
Благодаря предварително!Отговори2
Android Studio все още е прекалено ранна версия. За сега Eclipse е по-добре. Но с времето Google ще си го направят перфектно, защото първо са Google, второ студиото е директно правено за Android, докато Eclipse не е. За сега най-много тествай, но по-добре изчакай.

от ivaylo.kenov (30760 точки)


0
Попринцип не може да се каже, че някое "IDE" е по-добро от друго. За всеки човек е различно. Аз бих пробвал и двете за да реша кое повече ще ми допадне. Работил съм с Eclipse известно време и особено в началото ми беше доста трудно, имах известни проблеми с дебъгването. Иначе от това което виждам за Android Studio - сякаш е с по-friendly интерфейс, особено за начинаещи. Така че бих те посъветвал да си изтеглиш Android Studio и да го разцъкаш няколко дена.

от MarVel (93 точки)


0
Все още Android Studio не е по-добро от Eclipse... поне според мен. Но както казах "все още". Има не малко неща, които са по-удобно направени в Android Studio, но Eclipse все пак е с по-голяма функционалност. Както каза колегата.... просто го пробвай. Може й да ти е по-удобно.

от Petur_Petrov (342 точки)


1
Здравей,
Имам опит с въпросното IDE. Ползвах го в проект за Андроид. Първоначално започнах с Eclipse, после реших да го пробвам и изкарах проекта докрай на него. Като цяло не съм срещнал никакви проблеми при работата с него - хареса ми доста повече в сравнение с Eclipse. Относно Phonegap не мога да дам мнение.
Според мен най-добре го тествай и ще разбереш дали ще ти допадне.
Поздрави!

от nikolaikolarov (2177 точки)