Изработване на сайт


3

Здравейте колеги, работя по това от месец и бих искал да си изкажете мнение.

http://elio-games.comyr.com/

Имам още по-работя по него. Не се занимавам професионално с програмиране, но много бих искал.




Отговори



1

Здрваей, колега. Само ще ти дам един съвет - извеждай CSS-а и JavaScript-a в отделни файлове. Мисля, че доста отдадвна не се използват inline стилове. Също така има доста неща, които можеш да направиш по дизайна.
В академията има доста ресурси на тема web. Така, че щом имаш желанието и интереса, продължавай в същия дух. Успех за напред!

EDIT: На мен също ми изкара някакво странно съобщение и мисля, че ме помисли за спам или нещо такова :D



- Поздрави, Веско.




0
Като за начинаещ е добре.
Махни звука от игрите или сложи муте.
Като цяло е много лошо :).
Основното, което бих те посъветвал е да видиш какво съдържание ще има,
да го сложиш с малко стил
и чак след това да го оформяш, структурираш, стилизираш.
С още малко практика ще можеш спокойно да си направиш добър сайт.
Иначе си го направил респонсив :).



1

Тъй като нямам никакъв опит в правенето на сайтове, изказвам мнението си като консуматор, не като програмист.

Визията на сайта ме върна едно... 15 години назад. Изглежда ... античен, демоде.

Но... все от някъде трябва да се почне. Продължавай в същия дух! smiley


от JulianG (5316 точки)


0
направо 20 - ина

от pepakam (426 точки)


2

Здравей!

В каква насока очакваш мнение - дизайн, функционалност, сигурност или нещо друго?

Всеки може да ти даде различен съвет - например да не използваш вътрешен CSS.

При тестова регистрация изписва тази грешка, което е недопустимо

Error creating table: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '1234 ( `ID` INT( 255 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT , `From` VARCHAR( 100 ) NOT NULL ' at line 1Вие се регистрирахте успешно!

Диди

 




0

Като начало бих споделил, че няма човек, който да умее абсолютно всичко. Или си дизайнер, или си фронт-енд, или си бек-енд разработчик. Първите две мисля, че не ти се отдават. "Разпилееш" ли ще бъдеш "обикновен" сайтаджия.

Използвал си чарсета на уиндоус, а стандартно е utf8. Също така тагът img се задава ето така: <img src="smiley.gif" alt="Smiley face" height="42" width="42"> т.е. няма </img> накрая.

Пусни си сайта на някой валидатор и си виж грешките.


от Dobromir (777 точки)


0
Колега какво точно имаш на предвид със: '"Разпилееш" ли ще бъдеш "обикновен" сайтаджия.'


0
@Добромир - много точно казано. Поне аз съм сигурен, че минимум 80% от тук пишещите не правят разлика между WEB дизайнер и WEB разработчик (програмист). Не правят разлика между форнд ендърите (как побългарих тази дума, и аз се ядосвам дори) и бек ендърите). Един PHP разработчик няма нищо общо с дизайна на един сайт (освен ако не е решил да се занимава и с него, но тогава вече той има два профила за работа), както и един дизайнер може да не е виждал дори PHP никога.

от ibalistix (0 точки)



1

Може би е добре да уточниш какво точно искаш да ти се каже - реална критика, която би била УНИЩОЖИТЕЛНА, или нещо по-леко за преглъщане, но доста далече от това, което е...

Имай предвид, че доста хора не биха рискували рейтинга си за да ти отговорят това, което наистина мислят...


от lamerko (1141 точки)


0
Колега, една реална критика никога не би трябвало да бъде УНИЩОЖИТЕЛНА.
Критиката е реална, когато човек е честен и се изказва според знанията, които има.
Критиката е унищожителна, когато начинът и тонът на критикуване е груб и неправилен.
Аз живея според това убеждение, не знам дали си съгласен с мен ;).

от georgi.s.yankov (6219 точки)

0
А, не говоря за груб тон, обиди или нещо подобно. критиката ще е унищожителна поради други причини - никак не е приятно някой да ти каже, че един месец си се трепал и общо взето...

от lamerko (1141 точки)


0

Първото впечатление е положително, но има доста работа по графичния дизайн, в т.ч. композиция  на елементите и цветови комбинации. Не съм попадал на такива курсове в Telerik Academy, но това се изучава при художниците. Попадал съм на e-books по създаване на графичен дизайн, нямам предвид технологията за изработването му с photoshop или с gimp.

Успех smiley


от kiril.ilarionov (1482 точки)


1

Мога да ти дам няколко съвета от към дизайн и UX като потребител-художник. Ясно ми е, че сайта е недовършен, но все пак:

1. Резолюция - предполагам, че си правил сайта на много по-ниска резолюция от моята, защото цялото ми съдържание е вляво. За да оправиш това, предполагам, че по-скоро трябва да си съобразяваш големината в проценти, или поне да са на център.

2. Цветове - никога, ама никога не шари сайт толкова много. Всеки надпис е с различен цвят, големина, никой елемент не се връзва с друг и е някакъв хаос. Избери си цвят, два и използвай нюансите им. От това сайта няма да ти стане по-скучен.

3. Език - или го прави на български, или на английски. Кофти е едни съобщения да са така, други иначе, бутоните на английски, понеже не си намерил интересен шрифт на кирилица...

4. Разбираемост и тема - От първи поглед е много трудно да се разбере за какво е сайта. Да, има три игри там в списъка така мъънички, едно малко надписче "Регистрирай се сега само за 1 мин Играй и се забавлявай!", но след точка 1 и 2, едва ли някой ще се вгледа в "подробности" преди да напусне сайта. Ако той ще е за игри, направи готина шапка, подсказваща че е именно такъв и т.н Хубаво е, че се упражняваш, но сигурен ли си, че изобщо искаш да правиш сайт с онлайн игри? Нужен ли е такъв сайт на хората, за какво го правиш въобще? Ако да - трябва да убедиш потребителите, че това е най-якия сайт с онлайн игри.

Както вече са казали правилно колегите, всичко това заедно прави сайта ти да изглежда меко казано "демоде". Нали, не е нужно да гониш най-новите "модни тенденции", можеш да го направиш приличен, ако следваш някои съвети, дадени в тази тема.

Плюс това, ти препоръчвам като разработваш сайт, да си го нарисуваш предварително на хартия, да си разположиш нещата кое къде ще бъде и т.н. Общия шаблон, така да се каже. Да определиш кои са елементите, които трябва да изработиш в някой графичен редактор, кои екстри ще ти трябват като скриптове, каква е вътрешната схема за регистрация и базата данни и т.н и накрая вече за всяка страница конкретно с какво ще я пълниш.  Това много ще ти помогне.

И все пак за две неща искам да те поздравя:
1. Почнал си да правиш сайт и имаш намерението да го завършиш. Браво! - Аз от години се каня, но просто не намирам време и причина, заради която да си правя сайт. Не ми е страшно неложителен всякаш, макар че имам идеи поне за 5 Трупам знания, за да ги направя... някой ден.
2. Имал си смелостта да го покажеш тук. А освен градивни коментари, ти спечели и малко реклама, което е добър ход :D


от heruelda (894 точки)


2
Като за начало е много добре. Преглеждам работата ти като към работа на начинаещ, без да влагам критерии за към напреднал: - оформлението и дизайна - 5/10 - ще се наложи да поработиш още много върху дизайнерските си умения, ако искаш да си дизайнер естествено - функционалност - 8/10 - ами прави нещата колкото си може - валидиране на кода 1/10 - ужасен, нямаш никава валидация, спокойно може да си сложиш потребител от 3 интервала (или 4тири). Паролата не се сравнява, и така може някой да я обърка при писане. Полета уж са задължителни, а могат лесно да се заобиколят.
Един разрабочик НЕ би трябвало да се опитва да валидира с PHP или JS, ако база данни му позволява да го прави. Валидацията на ниво база данни е много по-сигурна и бърза отколкото с PHP, а да не говорим с JS (един тон разработчици варидират с JS по дяволите, трябва да им се забрани да пипат компютър). Ако базата ти позволява да вмъкваш 4 символа, но не по-малко, и да няма интервали (които всъщност може да изчистиш с обикновен php код) възползвай се, а каквото вече не може, прави го с програмния език с който работиш.
Успех и давай напред.
ЕДИТ: вземи си някакъв хостинг, по 3 лв на месец, тия безплатните са ограничени от много страни и понякога дори нещо да работи добре при теб, като го качиш там не работи нормално

от ibalistix (0 точки)