Internal server error 500 при Get заявка ASP.NET Web Api


0

Здравейте, 

правя проект с MVC 4 Web API, но имам доста интересен проблем. В javascript правя AJAX GET-заявка, която генерира URL, който вика Action метод от контролер-а и с него достъпвам данни от базата. Всичко си работи ОК до момента, в който направя промени по проекта, билдна и изчистя кеша на браузъра. При първото стартиране не се изпълнява GET заявката, а след като рефрешна се изпълнява и от там нататък няма проблем без значение дали чистя кеш или рефрешвам. Проблема е, че като деплойна проекта, след деплой този GET вобще не работи.

Благодаря предварително :)
Отговори1
Мисля, че проблемът идва от това, че контекста ти е статичен и го променяш при всяко истанцииране на FavouriteDAO. Cпоред мен това, което се случва е че подменяш контекста докато той върши нещо.0
Еееее уникален! Мега зле съм, как не го видях тва :Х Благодаря много!!

от plamentsokov (105 точки)


0
Може ли да провериш в error loga na web server-a който се ползва? Там 99% пише какъв точно е проблема при "Internal Server error 500" и то доста разбираемо.

от kereza (36 точки)


0
Привет,
Според мен първо трябва да ограничиш проблема. Пробвай с fiddler дали сървиса работи. Така ще знаеш на къде да се насочиш. Ако не се вижда в лога на сървъра(в случай, че имаш достъп до него) каква ти е грешката остава вариянта да подкараш сървисите локално в debbug mode и да видиш къде трещи.
Поздрави!

от nikolaikolarov (2177 точки)


0

Може би проблема е в това. Получава се понякога в Debug-режим. Но рядко

Получава се понякога при Debug този проблем.Не знам защо го хвърля този exception, при положение, че параметри, които се подават в метода са точно този, които трябва да са и в базата има такива данни. И  не се получава всеки път, а само понякога :D. Разрових се в Google за този вид грешка, но поне от това, което прочетох нищо не ми помага.


от plamentsokov (105 точки)


0
Струва ми се, че пращаш заявка, докато приложението тръгва, т. е. докато още му се изпълнява Application_Start() метода. По принцип нищо не те спира да го правиш, защото върви асинхронно, но се получават такива грешки :). Така приложението вика action, който иска достъп до контекста, но той не е готов да отговори.

от iordan_93 (867 точки)

0
Как да го коригирам?

от plamentsokov (105 точки)